«Έφυγε» ο Λου Ριντ

«Έφυγε» ο Λου Ριντ

Υπήρξε μία από τις πλέον εμβληματικές μορφές της ροκ μουσικής.

Ο Λου Ριντ, ένας καλλιτέχνης σύμβολο της ροκ μουσικής πέθανε σήμερα σε ηλικία 71 ετών, όπως έγραψε το αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone. Οι Velvet Underground, το συγκρότημα που δημιούργησε υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα της ροκ σκηνής, αναμιγνύοντας διάφορες μορφές της τέχνης με τη μουσική, χάρη στη συνεργασία του Άντι Γουόρχολ, στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1960.

Το περιοδικό δεν δημοσίευσε λεπτομέρειες για τις αιτίες του θανάτου και οι εκπρόσωποι του Ριντ δεν ήταν διαθέσιμοι για να επιβεβαιώσουν άμεσα την είδηση. Ήδη εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι τιμούν την μνήμη του στο διαδίκτυο, ενώ στο λογαριασμό του καλλιτέχνη στο Twitter και στη σελίδα του στο Facebook αναρτήθηκε ένα μήνυμα που γράφει απλά «The Door» – υπονοώντας ότι ο δημοφιλής συνθέτης, κιθαρίστας και τραγουδιστής δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Ο ατζέντης του φέρεται ότι επιβεβαίωσε το θάνατό του Ριντ στην εφημερίδα Guardian.

Ο Λου Ριντ, είχε υποβληθεί τον Μάιο σε μεταμόσχευση ήπατος. Θα μείνει αξέχαστος για τα τραγούδια του όπως τα Walk On The Wild Side και Perfect Day.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο