Έφτασε στην Αθήνα υπό άκρα μυστικότητα ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ – Αύριο θα συναντηθεί με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Έφτασε στην Αθήνα υπό άκρα μυστικότητα ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ – Αύριο θα συναντηθεί με τον Κυρ. Μητσοτάκη
epa06770320 Libya Chief of Staff, Marshall Khalifa Haftar (2-L), President of the Libyan House of Representatives in Tobruk Aguila Saleh Issa (2-R) and Chairman of the Presidential Council of Libya, Fayez al-Sarraj (R) attend the International Congress on Libya at the Elysee Palace in Paris, France, 29 May 2018. EPA/ETIENNE LAURENT / POOL MAXPPP OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απόψε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα έχει ιδιωτική συνάντηση με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, σύμφωνα με κύκλους ΥΠΕΞ.

Στην Αθήνα έφτασε ο στρατάρχης της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, δύο εικοσιτετράωρα πριν την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος. Με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) θα συναντηθεί αύριο στη μια μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο οποίος αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, έφτασε στην Αθήνα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και δεν ανακοινώθηκε, για λόγους ασφαλείας. Νωρίτερα την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, δήλωσε ότι ο στρατάρχης Χάφταρ, διοικητής του δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης, δεσμεύτηκε στην εφαρμογή εκεχειρίας στη χώρα. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, συγκεκριμένα, ο Μάας δήλωσε για τον Χαφτάρ, μετά την αποτυχία στις συνομιλίες της Μόσχας: «Δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με την εκεχειρία, παρά το γεγονός ότι δεν υπέγραψε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Μόσχα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό».

Νωρίτερα, στις 9.20 το πρωί, ο Χαλίφα Χάφταρ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο Υπουργείο Εξωτερικών. Απόψε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα έχει ιδιωτική συνάντηση με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, σύμφωνα με κύκλους ΥΠΕΞ.