Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε… startupper

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε… startupper
epa07998099 Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo of Greece (C) scores during the NBA game between the Chicago Bulls and the Milwaukee Bucks at Fiserv Forum in Milwaukee, Wisconsin, USA, 14 November 2019. The Bucks defeated the Bulls. EPA/TANNEN MAURY SHUTTERSTOCK OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
O σταρ του NBA έγινε συνιδιοκτήτης της εταιρείας αθλητικών προϊόντων διατροφής Ready Nutrition.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πλέον εν μέρει ιδιοκτήτης μιας startup που παράγει προϊόντα αθλητικής διατροφής. Ο forward των Milwaukee Bucks κατέληξε σε συμφωνία με την κατασκευάστρια εταιρεία αθλητικών προϊόντων διατροφής, Ready Nutrition, με ένα deal που θα παραχωρήσει στον Αντετοκούνμπο την κατά το ήμισυ ιδιοκτησία της εταιρείας, αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC. Η εταιρεία δεν ανέφερε το ακριβές ποσό της επένδυσης του Αντετοκούνμπο, αλλά είπε ότι πρόκειται για ένα εξαψήφιο ποσό.

«Δεν πρόκειται για μια συμφωνία προώθησης προϊόντος», δήλωσε στο CNBC ο Αντετοκούνμπο, σχετικά με την πρώτη του επένδυση σε brand. «Προφανώς, μπορώ να βοηθήσω την εταιρεία και να προωθήσω τα προϊόντα της στο κοινό, αλλά δεν είναι αυτός ο κύριος στόχος… πρόκειται για μια εταιρεία στην οποία πραγματικά πιστεύω». «Θα μπορούσα να υπογράψω με την Gatorade, την BodyArmor, αλλά τελικά, η Ready ήταν η σωστή επιλογή για εμένα», πρόσθεσε ο Αντετοκούνμπο.

Ο ατζέντης του Αντετοκούνμπο, Alex Saratsis, της εταιρείας αθλητισμού και διασκέδασης, Octagon, δήλωσε ότι η συμφωνία με τη Ready Nutrition, ταιριάζει απολύτως με την προσωπική ιστορία του πελάτη του. «Τόσο (ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Pat Cavanaugh) όσο και ο Γιάννης και το ίδιο το brand έχουν στην ουσία ξεκινήσει από το μηδέν και έχουν πραγματικά την ευκαιρία να εξελιχθούν μαζί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η εταιρεία που έχει την έδρα της στην Πενσυλβάνια έχει συνεργαστεί επίσης με τον αστέρα των Los Angeles Rams, Aaron Donald, τον Νοέμβριο του 2019. Ο Donald και ο Αντετοκούνμπο είναι οι μόνοι δύο επενδυτές στη Ready Nutrition, και λαμβάνουν και οι δύο μερίδια ιδιοκτησίας. Η Ready Nutrition ιδρύθηκε το 2012, και είναι βέβαιο ότι θα εξασφαλίσει πάνω από 100 εκατ. δολάρια σε έσοδα φέτος, σύμφωνα με δηλώσεις του Cavanaugh στο CNBC, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με τη συνεργασία της με τον Αντετοκούνμπο. «Το επόμενο νούμερο που πλησιάζουμε θα έχει ένα “2” μπροστά του», είπε. Η εταιρεία παράγει προϊόντα αθλητικής διατροφής  που είναι 100% φυτικά και οργανικά, και περιλαμβάνουν πρωτεϊνικές μπάρες, σκόνες πρωτεΐνης και το δημοφιλές πρωτεϊνικό νερό της. Σύμφωνα με την Ready Nutrition, τα προϊόντα είναι διαθέσιμα σε πάνω από 8.000 καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες του Αντετοκούνμπο με την Ready Nutrition είναι να διαθέσει 34.000 μπουκάλια από το πρωτεϊνικό νερό της εταιρείας και 34.000 πρωτεϊνικές μπάρες στο Milwaukee Public School προκειμένου να συμπεριληφθούν στο ημερήσιο πρόγραμμα γευμάτων των μαθητών. Επίσης, η εταιρεία θα δωρίσει επιπλέον 34.000 μπουκάλια στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στο Μιλγουόκι.

Ο Αντετοκούνμπο ακολουθεί τα βήματα του αστέρα του ΝΒΑ, James Harden, ως επενδυτής σε μια κατασκευάστρια εταιρεία προϊόντων αθλητικής διατροφής. Ο σταρ των Houston Rockets συμμετείχε με τον Κόμπι Μπράιαντ σε μια επένδυση στην εταιρεία BodyArmor, με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Οι διαφημιστικές συνεργασίες του Αντετοκούνμπο περιλαμβάνουν συμφωνίες με τις: Budweiser, Disney, T-Mobile και Nike. Αν και παραδέχτηκε ότι το όνειρό του ήταν να ακολουθήσει τα επιχειρηματικά βήματα του Μπράιαντ, ο Αντετοκούνμπο έχει αναζητήσει επιχειρηματικές συμβουλές από τον πρώην guard των San Antonio Spurs, Tony Parker.  «Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν τι έχει πετύχει, αλλά ασχολείται πολύ με επιχειρήσεις στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Είναι καταξιωμένος σε πολλά πράγματα στην καριέρα του τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου», δήλωσε ο Αντετοκούνμπο.

Ενώ λοιπόν οι επενδύσεις του εκτός του μπάσκετ παίρνουν σάρκα και οστά, η κύρια πηγή εσόδων του Αντετοκούνμπο παραμένει ένα μυστήριο. Αν και το ΝΒΑ ανακοίνωσε ότι συζητά τη συνέχιση της σεζόν έχοντας ως media partner τη Disney, η εκτελεστική διευθύντρια της National Basketball Players Association, Michelle Roberts, υποβάθμισε την προοπτική της συνέχισης, κατά την εμφάνισή της στην εκπομπή Real Sports, του ΗΒΟ. Ερωτώμενη σχετικά με το πώς θα βαθμολογούσε την επιστροφή των παικτών στα παιχνίδια, η Roberts μείωσε την πρόβλεψή της σε «έξι» από «οκτώ» στα δέκα, εξαιτίας του Covid-19. «Παίκτες μού έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους το τελευταίο διάστημα, τώρα που παιδιά έχουν προσβληθεί από τον ιό. Επομένως οι ενισχυμένες ανησυχίες βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων», δήλωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με τις σκέψεις του όσον αφορά τη συνέχιση των αγώνων, ο Αντετοκούνμπο δήλωσε: «Θέλω να παίξω μπάσκετ όσο είναι ασφαλές για εμένα και την οικογένειά μου. Πιστεύω ότι το ΝΒΑ θα πάρει τη σωστή απόφαση και θα θέσει σε προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία μας. Επομένως, θα το αφήσω στο ΝΒΑ να λάβει τη σωστή απόφαση».