Εικόνα διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για δημοψήφισμα και αποχωρήσεις

Εικόνα διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για δημοψήφισμα και αποχωρήσεις
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης μιλάει από το βήμα σε βουλευτές και στελέχη του κόμματος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕ του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνεχείς διαβουλεύσεις «Ομπρέλας» και της ομάδας Τεμπονέρα για τα επόμενα βήματά τους.

Συνεχίζονται οι εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το απόγευμα με την ψηφοφορία για το σχέδιο πολιτικής απόφασης.

Η πρώτη ημέρα της ΚΕ σημαδεύτηκε από την αποχώρηση από τη συνεδρίαση, της «Ομπρέλας» και των ομάδων της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα. Όπως δήλωσαν αποχωρώντας, ο λόγος είναι ότι δεν έγινε δεκτή από το προεδρείο η πρότασή τους να τεθεί σε ψηφοφορία άμεσα το θέμα του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές των στελεχών που είχε βάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο, πραγματοποιήθηκαν συνεδριάσεις της «Ομπρέλας» και της ομάδας του Δ. Τεμπονέρα, εξετάζοντας τη στάση και τα επόμενα βήματά τους.

Τεμπονέρας: Η επόμενη μέρα θα μάς βρει μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κασσελάκης νόμιμα εκλεγμένος ηγέτης

«H επόμενη μέρα θα μάς βρει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ να αντιμαχόμαστε τη ΝΔ στην πορεία προς ένα συνέδριο που θα βάλει τις βάσεις για ένα αριστερό δημοκρατικό κόμμα», τόνισε σε συνέντευξή του στο ΜEGA ο Διονύσης Τεμπονέρας και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Αλίμονο αν υπήρχε αμφισβήτηση ενός καθ’ όλα νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένου ηγέτη» τονίζοντας ότι «αδιαμφισβήτητα ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να προσθέσουμε, όχι να ακρωτηριάσουμε».

Ο Δ. Τεμπονέρας ρωτήθηκε και για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα απαντώντας ότι πρέπει να μείνει έξω από την όποια αντιπαράθεση και ζήτησε από την ηγεσία του κόμματος να αναλάβει πρωτοβουλίες.

 

Κασσελάκης: Δώστε λύση τώρα για τους διαφωνούντες ή πάμε σε δημοψήφισμα

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στους διαφωνούντες, ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, καλώντας τα μέλη της να δώσουν λύση τώρα για τις διαγραφές αλλιώς θα πάει σε δημοψήφισμα «όπως προβλέπεται θεσμικά».

Παράλληλα έδωσε μια εβδομάδα προθεσμία στην Επιτροπή Δεοντολογίας να συνεδριάσει για τiς διαγραφές. Ζήτησε από τα μέλη της ΚΕ να καταδικάσουν τη συμπεριφορά στελεχών που όπως τόνισε «μάς προσβάλλουν όλους». Ασκώντας δριμεία κριτική είπε πως «κανείς από εσάς δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει πέμπτη φάλαγγα της ΝΔ». «Τέλος η κομματίλα, τέλος η καμαρίλα» είπε χαρακτηριστικά. «Ας μην κοροϊδευόμαστε: η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εδώ και χρόνια, λύση τώρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση και με την τοποθέτησή του ότι «άλλο η κουλτούρα της Δημοκρατίας και άλλο της αυτοκτονίας» εκτιμώντας ότι «το κόμμα στερεύει από ανάσες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, με καθυστέρηση σχεδόν δύο ωρών, ανέβηκε στο πόντιουμ για να μιλήσει στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην οποία είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί όλα τα στελέχη από όλες τις εσωκομματικές τάσεις ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός δεν ζει καλά εκεί έξω». Η ομιλία του που διακόπηκε αρκετές φορές προκάλεσε μάλιστα την αποχώρηση του Δημήτρη Βίτσα, ο κ. Κασσελάκη.

Κάνοντας μια αναφορά στις πρόσφατες περιοδείες του ο κ. Κασσελάκης δήλωσε κατά την εισαγωγική του ομιλία: «το 41% δεν είναι επειδή η ΝΔ έχει ικανοποιήσει τους Έλληνες πολίτες αλλά γιατί εμείς χάσαμε 600.000 πολίτες στην αποχή επειδή δεν δώσαμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση ότι θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη ζωή του πολίτη».

Εν μέσω παρεμβάσεων και αντεγκλήσεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δήλωσε ότι «είναι ωραίο ότι έχουμε πολύ κόσμο και είναι σίγουρο ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεγαλώσει». Όπως είπε «πώς να δώσουμε αξιόπιστη λύση εν μέσω τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου. Θα μου πείτε η πολυφωνία είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς. Συντρόφισσες άλλο η κουλτούρα της δημοκρατίας και άλλο η κουλτούρα της αυτοκτονίας».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: