Εισαγγελική έρευνα στην Ιταλία για «ελαιόλαδο μαϊμού» που φέρεται να έχει διατεθεί σε εστιατόρια

Εισαγγελική έρευνα στην Ιταλία για «ελαιόλαδο μαϊμού» που φέρεται να έχει διατεθεί σε εστιατόρια
Photo: pixabay.com
Διατίθετο έναντι τριών ευρώ το λίτρο, ενώ η κανονική του τιμή είναι εννέα ευρώ.

Έρευνα διεξάγει η εισαγγελία της Ρώμης με αντικείμενο νοθευμένο ελαιόλαδο το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησαν πενήντα εστιατόρια της Ρώμης. Την συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποίησαν οι καραμπινιέροι και πρόκειται για σπορέλαιο με χλωροφύλλη και βήτα καροτίνη, το οποίο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από εστιατόρια που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, κυρίως στην περιοχή του Πάνθεον, της Πιάτσα Ναβόνα και της Φοντάνα Ντι Τρέβι.

Η έρευνα έχει επεκταθεί και στην Κάτω Ιταλία, στην Απουλία, όπου βρίσκεται ένας αδήλωτος παραγωγός ο οποίος, σύμφωνα με τον Τύπο, ευθύνεται για την νόθευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «ελαιόλαδο μαϊμού» διατίθετο έναντι τριών ευρώ το λίτρο, ενώ η κανονική του τιμή είναι εννέα ευρώ και υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι αρκετοί ιδιοκτήτες εστιατορίων γνώριζαν ότι, στην πραγματικότητα, επρόκειτο για χρωματισμένο σπορέλαιο.

Τα μπουκάλια έγραφαν «αγνό παρθένο ελαιόλαδο ιταλικής παραγωγής» και με την όλη απάτη φέρεται να πωλήθηκαν μεγάλες ποσότητες σπορέλαιου, πιθανότατα δεκάδες τόνοι. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και, σύμφωνα με ειδικούς, στην συγκεκριμένη διαδικασία είναι πολύ πιθανό να εμπλέκεται και η ιταλική μαφία, η οποία, με τον τρόπο αυτό, «ξεπλένει» ένα μέρος από τα παράνομα κέρδη της.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ