Εκατό υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και την ΕΤΕ

Εκατό υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και την ΕΤΕ

Μοναδική προϋπόθεση ο βαθμός πτυχίου άνω του 7 . Παράλληλα, οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ανακοίνωσε την προκήρυξη εκατό θέσεων υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 θέτοντας σε εφαρμογή την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών (ΦΕΚ 2027/Β/25-7-2014).

Οι υποτροφίες θα αφορούν μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου κύκλου (Μάστερ) σε τέσσερις επιστημονικούς τομείς, εντός Ελλάδας.

Οι φοιτητές μετά το τέλος των σπουδών θα μπορέσουν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, στα υποκαταστήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη επαγγελματική εμπειρία. Μετά το πέρας των μεταπτυχιακών σπουδών, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος θα προσλάβει τους υποτρόφους του προγράμματος με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, για δύο έτη.

Οι υποτροφίες αφορούν υποψηφίους με βαθμό πτυχίου από 7,00 και άνω, που θα εγγραφούν στο πρώτο εξάμηνο μεταπτυχιακού προγράμματος ειδίκευσης της Ελλάδας, διάρκειας από 18 έως 24 μήνες, συμπεριλαμβανομένης και της εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας. Επισημαίνεται ότι δεν πρέπει να έχουν παρέλθει πλέον των τεσσάρων ετών από το έτος κτήσης του πρώτου βασικού πτυχίου του υποψηφίου.

Επίσης, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος το ΙΚΥ προχωρεί την προκήρυξη δέκα (10) θέσεων υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, με σκοπό την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα σε εξειδικεύσεις του επιστημονικού τομέα «Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες».

Πληροφορίες παρέχονται από το τμήμα Διαγωνισμών του ΙΚΥ στα τηλέφωνα 210-3726394, 395 και 346 και στα γραφεία του ΙΚΥ.

Διαβάστε ακόμα:

Μήπως εργάζεστε περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται;

Οι πιο ανερχόμενοι κλάδοι εργασίας για το 2014