Εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν σήμερα το νοσοκομείο αλ Σίφα – Το Ισραήλ διαψεύδει τα περί εντολής εκκένωσης

Εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν σήμερα το νοσοκομείο αλ Σίφα – Το Ισραήλ διαψεύδει τα περί εντολής εκκένωσης
epa10969361 Smoke billows from ruined buildings in the northern part of the Gaza Strip, as seen from Sderot, Israel, 11 November 2023. More than 11,000 Palestinians and at least 1,200 Israelis have been killed, according to the Israel Defense Forces (IDF) and the Palestinian health authority, since Hamas militants launched an attack against Israel from the Gaza Strip on 07 October, and the Israeli operations in Gaza and the West Bank which followed it. EPA/NEIL HALL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παραμένουν 120 ασθενείς και πρόωρα βρέφη.

Εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν σήμερα το Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, που πολιορκείται εδώ και μέρες από τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP, ενώ το υπουργείο Υγείας της Χαμάς διευκρίνισε ότι δεν κατέστη δυνατή η απομάκρυνση “120 τραυματιών” και πρόωρων βρεφών.

Γιατροί παρέμειναν στο νοσοκομείο για να φροντίζουν αυτούς τους ασθενείς, διευκρίνισαν υπεύθυνοι του νοσοκομείου στο AFP, χωρίς να διευκρινίσουν τον ακριβή αριθμό των βρεφών που εξακολουθούν να βρίσκονται στο νοσοκομείο.

“Είμαστε σε επαφή με τον Ερυθρό Σταυρό για το θέμα τους”, σημείωσε επίσης το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δεν έδωσε καμία εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου, αλλά ότι “ανταποκρίθηκε σε αίτημα” του διευθυντή του νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν το νοσοκομείο, γιατροί, ασθενείς και τραυματίες, κάποιοι ακρωτηριασμένοι, κάποιοι πολύ αδύναμοι, προχωρούσαν προς την κατεύθυνση της αρτηρίας Σαλαχεντίν, που οδηγεί προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Σε αυτήν τη ζώνη ο ισραηλινός στρατός θέλει να μετεγκατασταθούν οι 1,1 εκατομμύριο κάτοικοι του βορείου τμήματος του μικρού παλαιστινιακού θύλακα, όπου εστιάζονται μέχρι τώρα οι χερσαίες μάχες κατά της Χαμάς. Σήμερα άνοιξε διάδρομο που οδηγεί προς την αρτηρία Σαλαχεντίν.

Γύρω από το νοσοκομείο, το μεγαλύτερο της Λωρίδας της Γάζας, ισραηλινά άρματα μάχης, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και θωρακισμένα ήταν ορατά, ενώ ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη υπερίπταντο στη ζώνη, σύμφωνα με το AFP.

Ο δημοσιογράφος του AFP ανέφερε επίσης ότι στην απομάκρυνση αυτή δεν χρησιμοποιήθηκαν ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2.300 άνθρωποι βρισκόντουσαν προηγουμένως μέσα στο νοσοκομειακό συγκρότημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: