Εκδήλωση πρόθεσης επένδυσης 100 εκατ. δολ. στον κλάδο της ΕΑΒ

Εκδήλωση πρόθεσης επένδυσης 100 εκατ. δολ. στον κλάδο της ΕΑΒ

Ο Πάνος Ξενοκώστας, επικεφαλής του Αμερικάνικου επενδυτικού σχήματος ΟΝΕΧ, ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην ελληνική βιομηχανία.

Εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος μέσω σύμπραξης Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα στον κλάδο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας κατατέθηκε από τον Πάνο Ξενοκώστα, επικεφαλής του Αμερικάνικου επενδυτικού σχήματος ΟΝΕΧ, με βάση, όπως ανέφερε χθες σε δημοσιογραφική ενημέρωση, την ανταπόκριση στο ευρύτερο κάλεσμα του πολιτικού κόσμου για επενδύσεις στον τομέα της παραγωγής και ειδικά της βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Παράλληλα επισήμανε ότι οι επενδύσεις μπορεί να ξεπεράσουν τα 100εκ. δολάρια στην πενταετία με κεντρικό πυρήνα την αξιοποίηση της Υψηλής Κατάρτισης του Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΕΑΒ. «Ο μέσος εργαζόμενος της ΕΑΒ έχει μόνο να περιμένει ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον», δήλωσε επεξηγώντας την πρόταση ο Πάνος Ξενοκώστας και συνέχισε «δηλώνουμε το παρόν σε οποιαδήποτε διαδικασία αφορά στο μέλλον της Αεροπορικής Βιομηχανίας με σκοπό να φέρουμε νέες δραστηριότητες που υπηρετούν το Ελληνικό δημόσιο συμφέρον και την κοινωνία».

Ιδιαίτερη σημασία στην πρόταση έχει η διασφάλιση του εθνικού χαρακτήρα της νέας εταιρίας: «Υπάρχουν τρόποι, και για εμάς αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή η εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος σε θέματα εθνικής σημασίας. Πάνω από όλα τα επιχειρηματικά πλάνα, θέλουμε να στηρίξουμε έμπρακτα την ελληνική οικονομία και βιομηχανία, είμαστε Έλληνες».

Glonatech: Νανοτεχνολογία made in Greece

Το επενδυτικό πλάνο 5ετίας ποσού 100εκ. δολαρίων σε εκτιμήσεις:

– Επενδύσεις της εταιρίας μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου ή άλλης ΧΡΟ δομής 100 εκατ.δολάρια
– Πωλήσεις: 1,1 δισ. δολάρια
– Εξαγωγές επί των συνολικών πωλήσεων: 61%
– Εξαγωγές επί των συνολικών πωλήσεων: 671εκατ. δολάρια
– Θέσεις εργασίας: 1560
– Έσοδα για το Κράτος μέσω της διανομής μερίσματος: 50 εκατ. δολάρια
– Αξία κτήσης μετοχών για το Κράτος στο τέλος της πενταετίας: 240 εκατ. δολάρια
– Έσοδα για την εφορία, ασφαλιστικούς οργανισμούς κτλ: 250 εκατ. δολάρια

Το επενδυτικό πλάνο 5ετίας ποσού 100εκ. δολαρίων, σε δράσεις καινοτομίας:

– Διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων στην Πελοπόννησο, το πλέον σύγχρονο, για την περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Ασίας και Αφρικής.

– Το πρώτο πιστοποιημένο κέντρο στον εκσυγχρονισμό αεροσκαφών, με συγκριτικό πλεονέκτημα για ανάληψη και συμβολαίων σε γειτονικές Χώρες.

– Κέντρο Αριστείας Υποστήριξης κινητήρων Αεροσκαφών και Ελικόπτερων, που αυτή την στιγμή γίνεται στο εξωτερικό.

– Παγκόσμια πρωτοπορία στην Υποστήριξη όλου του στόλου πτητικών μέσων σε μοντέλο κόστους ανά ώρα πτήσης. Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία θα γνωρίζουν και θα προϋπολογίζουν από την αρχή της χρονιάς το ακριβές κόστος ανάλογα τον χρόνο πτήσης (μια μαθηματική πράξη μόνο θα αρκεί), η ΠΑ και τα Σώματα Ασφάλειας θα έχουν διαθεσιμότητα ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες. Θα μειωθούν οι σπατάλες κατά 10-15% στο συνολικό κόστος λειτουργίας.

Επέκταση σε γειτονικές Χώρες
Συμμετοχή, αυξανόμενη, σε Διεθνείς Συμπαραγωγές νέων αεροσκαφών Ανάπτυξη σε 4 Ηπείρους. Παρουσία σε Βρυξέλλες, Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Χώρες του Κόλπου και Βόρειας Αφρικής.