Εκκίνηση για την εφαρμογή Advanced Cryptocurrency της PayPal

Εκκίνηση για την εφαρμογή Advanced Cryptocurrency της PayPal
epa07331765 (FILE) - A PayPal logo on the side of the Nasdaq digital board in Times Square in New York, New York, USA, 20 July 2015 (re-issued 30 January 2019). PayPal is to release their 4th quarter 2018 results on 30 January 2019. EPA/ANDREW GOMBERT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την εκκίνηση μιας εφαρμογής για κρυπτονομίσματα ανακοίνωσε η εταιρεία πληρωμών PayPal.

Πρόκειται για ένα wallet με πρόσθετες δυνατότητες.

Εκτός από τη λειτουργία αποθήκευσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η εφαρμογή παρέχει πρόσβαση σε καταθέσεις κρυπτονομισμάτων με υψηλότερα επιτόκια, πρόσβαση σε κεφάλαια για άμεσες επενδύσεις, δυνατότητες ανταλλαγής μηνυμάτων και «πολλές πρόσθετες λειτουργίες».

Ο διευθύνων σύμβουλος της PayPal, Dan Schulman, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης με επενδυτές ότι η ανάπτυξη χρησιμοποίησε «τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση». 

Ο κώδικας του προγράμματος είναι ήδη έτοιμος και η έναρξη της εφαρμογής στην αγορά των ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες.

Από τις 30 Ιουνίου, ο αριθμός των ενεργών λογαριασμών χρηστών στην πλατφόρμα PayPal ξεπέρασε τα 400 εκατομμύρια, ενώ ο όγκος των πληρωμών για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ανήλθε σε 311 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η υπηρεσία πληρωμών Venmo για κινητές συσκευές της PayPal, η οποία παρέχει επίσης λειτουργίες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, διαθέτει 76 εκατομμύρια χρήστες και όγκο συναλλαγών 58 εκατομμύρια δολάρια.

«Είμαστε μία από τις λίγες εταιρείες πληρωμών που επιτρέπουν στους πελάτες να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για χρηματοδότηση» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της PayPal.

Στα μέσα Ιουλίου, η PayPal αύξησε το εβδομαδιαίο όριο αγοράς κρυπτονομισμάτων στην πλατφόρμα του σε 100.000 δολ., χωρίς ετήσια όρια αγορών.