Έκκληση του νομπελίστα Γιόζεφ Στίγκλιτς: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει στάση για την Ελλάδα

Έκκληση του νομπελίστα Γιόζεφ Στίγκλιτς: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει στάση για την Ελλάδα

Ο διάσημος οικονομολόγος ζητά από την Ευρώπη να ενισχύσει την ελληνική οικονομία για να ανακάμψουν οι μικρές επιχειρήσεις.

Η Ευρώπη θα έπρεπε να αλλάξει τη στάση της και να βοηθήσει την Ελλάδα ανακεφαλαιοποιώντας τις τράπεζές της προκειμένου να ανακάμψει ο δανεισμός προς τις μικρές επιχειρήσεις, δηλώνει ο νομπελίστας οικονομολόγος Γιόζεφ Στίγκλιτς σε συνέντευξή του στη βρετανική Independent που δημοσιεύεται σήμερα.

«Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι η Γερμανία και άλλοι έχουν εμφανίσει την περίπτωση της Ελλάδας ως την απόλυτη αποτυχία» τόνισε ο οικονομολόγος, ο οποίος επαίνεσε την Αθήνα για τη μείωση των δαπανών που επέτυχε.

Ο Στίγκλιτς επισήμανε ότι οι οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την Ελλάδα ήταν λάθος το 2010 και τα επόμενα έτη και πρόσθεσε: «Εάν ήταν μαθητές μου και έρχονταν με μια σειρά μοντέλων όπως αυτό, θα έπαιρναν πολύ κακό βαθμό ή θα κοβόντουσαν».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο νομπελίστας οικονομολόγος εκτιμά πως οι πιθανότητες να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη είναι 50-50.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ