Εκλογές στη Βρετανία: Στο πλευρό των Εργατικών πάνω από 100 επικεφαλής επιχειρήσεων

Εκλογές στη Βρετανία: Στο πλευρό των Εργατικών πάνω από 100 επικεφαλής επιχειρήσεων
epa11096020 Britain's opposition Labour Party Keir Starmer delivers a keynote speech at the Labour and Civil Society conference in London in Britain, 22 January 2024. The Labour leader spoke about embracing charities and civic institutions and promised to create a 'society of service'. EPA/NEIL HALL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Εμείς, ως ηγέτες και επενδυτές στις βρετανικές επιχειρήσεις, πιστεύουμε ότι είναι ώρα για μια αλλαγή», αναφέρεται στην επιστολή.

Περισσότεροι από 100 επικεφαλής επιχειρήσεων ανακοίνωσαν πως υποστηρίζουν το αντιπολιτευόμενο βρετανικό Εργατικό Κόμμα ενόψει των εκλογών της 4ης Ιουλίου, λέγοντας πως η χώρα χρειάζεται να βάλει τέλος στην αστάθεια και τη στασιμότητα που εμποδίζουν την οικονομία.

Οι κυβερνώντες Συντηρητικοί του Ρίσι Σούνακ ήταν τυπικά το κόμμα των μεγάλων επιχειρήσεων, όμως η επικεφαλής της οικονομικής πολιτικής των Εργατικών Ρέιτσελ Ριβς καλόπιανε επί χρόνια ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με στόχο να δείξει ότι μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στο κόμμα της σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της οικονομίας.

Στην επιστολή, η οποία υπογράφεται από νυν και πρώην διευθύνοντες συμβούλους επιχειρήσεων λιανικής, καθώς και διαφημιστικών, τουριστικών και χρηματοπιστωτικών εταιρειών, αναφέρεται πως το Εργατικό Κόμμα έδειξε ότι έχει αλλάξει και θα πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να διαμορφώσει το μέλλον της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εμείς, ως ηγέτες και επενδυτές στις βρετανικές επιχειρήσεις, πιστεύουμε ότι είναι ώρα για μια αλλαγή», αναφέρεται στην επιστολή.

«Χρειαζόμαστε επειγόντως να απελευθερωθούμε από τη στασιμότητα της τελευταίας δεκαετίας και ελπίζουμε ότι λαμβάνοντας αυτή τη δημόσια θέση μπορούμε να πείσουμε και άλλους γι’ αυτή την ανάγκη».

Το Εργατικό Κόμμα ευελπιστεί, σύμφωνα με το Ρόιτερς, ότι η υποστήριξη αυτή θα δείξει ότι δεν είναι πλέον το κόμμα του προκατόχου του Κιρ Στάρμερ, του βετεράνου αριστερού βουλευτή Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος είχε κάνει προεκλογική εκστρατεία στις προηγούμενες εκλογές, το 2019, υποστηρίζοντας την επανεθνικοποίηση ορισμένων σημαντικών περιουσιακών στοιχείων και την αύξηση των φόρων για τους πλούσιους.

Στους επιχειρηματικούς ηγέτες, οι οποίοι υπογράφουν την επιστολή, περιλαμβάνονται ο επικεφαλής της εταιρείας λιανικής Iceland, ο πρόεδρος της JD Sports, ο επικεφαλης του βρετανικού κλάδου της γιγάντιας διαφημιστικής εταιρείας WPP, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin και ο ιδρυτής μιας εταιρείας παιδικών ειδών στην οποία συμμετείχε άλλοτε ως επενδύτρια η σύζυγος του Σούνακ Ακσάτα Μούρτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: