Έκρυθμη η κατάσταση στην Ταϊλάνδη (φωτο)

Έκρυθμη η κατάσταση στην Ταϊλάνδη (φωτο)

Στο γενικό επιτελείο Στρατού εισέβαλαν σήμερα οι διαδηλωτές, ζητώντας τη συμμετοχή του στρατού στην ανατροπή της πρωθυπουργού - Όχι σε εκλογές δηλώνει η Σιναουάτρα.

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Ταϊλάνδη, όπου νωρίτερα σήμερα περίπου χίλιοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο του γενικού επιτελείου του Ταϊλανδικού Βασιλικού Στρατού στην Μπανγκόκ, απαιτώντας την παραίτηση της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναουάτρα.

Η Γινγκλούκ, που χθες «επέζησε» πολιτικά από τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο, απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, λέγοντας πως η κατάσταση παραμένει «εξαιρετικά ευαίσθητη», παρά το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις εναντίον της συνεχίζονται εδώ και εβδομάδες. «Αγαπώ τη χώρα αυτή, είμαι αφιερωμένη στη χώρα. Ένα πράγμα χρειάζεται για τη χώρα: να προστατέψουμε τη δημοκρατία», δήλωσε η πρωθυπουργός μιλώντας στο δίκτυο του BBC.

Οι διαδηλωτές -οι οποίοι την κατηγορούν για κατάχρηση της κοινοβουλευτικές πλειοψηφίας που διαθέτει το κόμμα της και προσπάθεια να περάσει νόμους που ενισχύουν παρασκηνιακά τον αυτο-εξόριστο αδερφό της και πρώην πρωθυπουργό, Τακσίν Σιναουάτρα- αποχώρησαν τελικά από το κτίριο του επιτελείου στρατού. Ωστόσο, παραμένουν ακόμη σε πολλά επίσημα κτίρια που έχουν καταλάβει, μεταξύ των οποίων το υπουργείο Οικονομικών, ενώ χθες πολιόρκησαν και την έδρα της εθνικής αστυνομίας, στην οποία έκοψαν το ρεύμα. «Δεν θα τους αφήσουμε να εργαστούν άλλο», διακήρυξε ο πρώην αρχηγός της αντιπολίτευσης που ηγείται των διαδηλώσεων, Σούθεπ Θαουγκσουμπάν.

1/6

Διαβάστε ακόμη: Κλιμακώνεται η κυβερνητική κρίση στην Ταϊλάνδη