Έκρηξη βόμβας έξω από το υπουργείο Εργασίας 

Έκρηξη βόμβας έξω από το υπουργείο Εργασίας 
Άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας έχουν αποκλείσει το σημείο μετά την ισχυρή έκρηξη βόμβας, στο κτίριο που στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία ανθρώπινου δυναμικού της EUROBANK, στην οδό Σανταρόζα 7, την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 22.40, αφού είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στην ιστοσελίδα zougla. Ο εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν ισχυρός και η έκρηξη ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στην πρόσοψη των γραφείων της τράπεζας και στα γύρω κτίρια. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πρωτοεμφανιζόμενη η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη

Έκρηξη βόμβας συντάραξε το κέντρο της Αθήνας αξημέρωτα 3ης Φεβρουαρίου 2024. Η έκρηξη έλαβε χώρα γύρω στη 1.20 π.μ. και είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές υλικές ζημιές, ενώ από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια τόσο στο υπουργείο Εργασίας (έως και τον πέμπτο όροφο) που βρίσκεται απέναντι από το σημείο της έκρηξης, όσο και σε άλλα γειτονικά κτίρια.

Της έκρηξης προηγήθηκαν δύο τηλεφωνήματα αγνώστων οι οποίοι προειδοποίησαν για την τοποθέτηση του μηχανισμού.

Αρχικά ειπώθηκε ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας και αργότερα στο επόμενο τηλεφώνημα είπαν πως η βόμβα βρίσκεται στο υποκατάστημα της Alpha Bank, ακριβώς απέναντι από το υπουργείο και το οποίο είναι κλειστό αυτήν την εποχή καθώς γίνεται ανακαίνιση. Στα τηλεφωνήματα αναφέρθηκε ότι την ευθύνη για την έκρηξη αναλαμβάνει η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα, μια οργάνωση που δεν έχει εμφανιστεί άλλη φορά.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά. Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας. Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: