Εκτίναξη κερδών 4.500% για τους miners του αγαπημένου κρυπτονομίσματος του Έλον Μασκ, Dogecoin

AFP

Κέρδη άνευ προηγουμένου αποκομίζουν όσοι εξορύσσουν Dogecoin, το αγαπημένο κρυπτονόμισμα τρολ του ιδρυτή της Tesla, Έλον Μασκ, με σήμα κατατεθέν ένα σκυλάκι που ανήκει στη φυλή Shiba Inu.

Ειδικότερα, τα ημερήσια κέρδη των miners από τον Ιανουάριο του 2021 έχουν αυξηθεί κατά 4.500% (!), στα 3,6 εκατ. δολ., από 77.000 δολάρια την Πρωτοχρονιά.

Οι προσδοκίες για τα έσοδα λαμβάνουν υπόψη ότι οι miners πωλούν αμέσως τα νομίσματά τους. Επίσης, για τα προσφάτως δημιουργημένα νομίσματα δίνονται προμήθειες επί συναλλαγών.

Άνοδος 7.000%

Σημειώνεται πως η τιμή του Dogecoin σημείωσε άνοδο κατά 7.000% φέτος, εκτοξεύοντας τα έσοδα των miners. Μάλιστα, στις 18 Απριλίου, δύο ημέρες πριν από την Dogeday, η τιμή του νομίσματος έφτασε τα 45 σεντ. Τα δε δεδομένα που παρέχονται από την Coin Metrics δείχνουν 60πλάσια αύξηση των ημερήσιων τελών συναλλαγών φέτος – αν και οι  προμήθειες απέφεραν μόλις 23.200 δολ. ή 0,64% επί των συνολικών εσόδων από miners, ύψους 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων, στις 26 Απριλίου. «Τα τέλη συναλλαγών έχουν αυξηθεί, αλλά η τιμή είναι πολύ υψηλή», δήλωσε ο CIO του ByteTree, Charlie Morris.

«Κερδοσκοπική τρέλα»

 Στο μεταξύ, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που εκφράζουν την ανησυχία ότι το τρέχον ράλι είναι απλώς «φούσκα» που θα σκάσει, καθώς μάλιστα μόλις 98 χαρτοφυλάκια έχουν σχεδόν το 65% όλων των νομισμάτων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Galaxy Digital, Mike Novogratz, χαρακτήρισε το πρόσφατο ράλι στο dogecoin κερδοσκοπική τρέλα.