«Εκτόξευση» των τραπεζικών μετοχών – Έφτασε ως το limit up η Πειραιώς

«Εκτόξευση» των τραπεζικών μετοχών – Έφτασε ως το limit up η Πειραιώς
Οι δείκτες του Χρηματιστηρίου Αθηνών Τρίτη 2 Μαΐου 2017. Ανοδική είναι σήμερα η πορεία των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τεράστιο το επενδυτικό ενδιαφέρον με την αγορά να προδικάζει οριστική λύση στο ζήτημα της πρώτης κατοικίας.

 

Πάνω από τις 710 οδηγούν τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου οι τραπεζικές μετοχές, με τον τζίρο λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης να αγγίζει τα 80 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται στις 15:40 ώρα Ελλάδος κατά 10% στις 549 μονάδες. Μετά και το σημερινό ράλι, καταγράφει κέρδη της τάξης του 31% τον τελευταίο μήνα.

H Τράπεζα Πειραιώς  με θεαματική άνοδο που έφτασε ως το 30%, βλέπει την τιμή της να αγγίζει τα 1,29 δολάρια. Έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα σε ένα μήνα. Με άνοδο 15% ακολουθεί η μετοχή της Attica Bank,  ενώ κέρδη της τάξης του 11% παρουσιάζει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Στο +7,5% κινούνται οι μετοχές των Eurobank και Alpha Bank.

Οι επενδυτές επικροτούν, όπως φαίνεται, τον συμβιβασμό για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, ενώ δείχνουν πίστη πως η κυβέρνηση μπορεί να προλάβει να κλείσει τα προαπαιτούμενα πριν το Eurogroup της 11ης Μαρτίου, όπου και θα κριθεί η αποπληρωμή της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.