Elbisco: Αυξημένα κατά 43% τα κέρδη

Elbisco: Αυξημένα κατά 43% τα κέρδη

Με αύξηση κερδοφορίας ολοκλήρωσε τη χρήση του 2014 η εταιρεία.

Τα κέρδη της εταιρείας μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά την προηγούμενη χρήση κατά 43%, σε σχέση με το 2013, φθάνοντας στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «η απόφαση της εταιρείας το 2014 να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τριετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 17 εκατ. ευρώ, που μέχρι το τέλος της χρονιάς έχει υλοποιηθεί κατά 53%, αποδίδει καρπούς».

Η εταιρεία την τελευταία επταετία, παρά την οικονομική κρίση, αναπτύχθηκε σε επίπεδο πωλήσεων κατά 15%, φτάνοντας τα 145 εκατ. ευρώ μεικτό τζίρο το 2014, από 126 εκατ. ευρώ το 2008. Το 2014 σε σχέση με το 2013 η αύξηση των μεικτών πωλήσεων συνεχίστηκε με +1%. Το ποσοστό EBITDA στις καθαρές πωλήσεις την τελευταία διετία ανήλθε στο 13% από 8% το 2008. Σημειώνεται ότι η εταιρεία, τον Μάιο του 2015, υπέγραψε ένα νέο κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 29 εκατ. ευρώ, ανανεώνοντας το πλαίσιο εμπιστοσύνης με τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ελλάδα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ELBISCO, κ. Δημοσθένης Ραμαντάνης, δήλωσε σχετικά: «Η πορεία της ELBISCO όχι μόνο το 2014, αλλά συνολικά τα τελευταία επτά χρόνια της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα, δικαιώνει την επιλογή της εταιρείας να προσαρμόζει διαρκώς τη στρατηγική της στις ανάγκες των καταναλωτών αλλά και ευρύτερα της αγοράς.

Συνεπείς στο όραμα μας και τη νέα χρονιά, θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε τα βήματά μας για μια δυναμική πορεία στην επόμενη ημέρα. Η ποιότητα, η καινοτομία και η εξωστρέφεια, στοιχεία που παραδοσιακά χαρακτηρίζουν τις μάρκες της ELBISCO, εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας, με επενδύσεις που παράγουν αξία όχι μόνο για την εταιρεία μας και για τους εργαζομένους μας, αλλά και ευρύτερα για την ελληνική οικονομία».