Έλεγχο στη Google ξεκινούν 50 γενικοί εισαγγελείς των ΗΠΑ

Έχουμε στοιχεία ότι οι πρακτικές της ενδέχεται να έχουν ασκήσει πιέσεις στην καινοτομία, να έχουν παραβιάσει την ιδιωτικότητα των χρηστών και να έχουν βάλει τη Google σε θέση ελέγχου της ροής και διάδοσης των διαδικτυακών πληροφοριών, τόνισε ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας.

Γενικοί εισαγγελείς από 50 αμερικανικές πολιτείες ξεκίνησαν έρευνα όσον αφορά την κυριαρχία της Google και στην αναζήτηση και στη διαφήμιση.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Κen Paxton, γενικός εισαγγελέας από το Τέξας, οδήγησε την ομάδα των νομικών αξιωματούχων και από τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα στο να ανακοινώσουν την έρευνα για τις μονοπωλιακές πρακτικές της τεχνολογικής εταιρείας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον, ο κ. Paxton είπε:

«Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να γίνει μία επιχείρηση τόσο μεγάλη, εάν το κάνει μέσα από ανταγωνισμό ελεύθερης αγοράς, αλλά έχουμε στοιχεία ότι οι πρακτικές της Google ενδέχεται να έχουν υπονομεύσει τις επιλογές των καταναλωτών, να έχουν ασκήσει πιέσεις στην καινοτομία, να έχουν παραβιάσει την ιδιωτικότητα των χρηστών και να έχουν βάλει τη Google σε θέση ελέγχου της ροής και διάδοσης των διαδικτυακών πληροφοριών».

Σχετικά άρθρα