Έλεγχο στη Google ξεκινούν 50 γενικοί εισαγγελείς των ΗΠΑ

Έλεγχο στη Google ξεκινούν 50 γενικοί εισαγγελείς των ΗΠΑ
epa06896254 (FILE) - - A man passes by a Google logo in Frankfurt, Germany, 21 October 2004 (reissued 18 July 2018). According to reports, the EU on 18 July 2018 fines Google with a fine of five billion US dollars over 'illegal restrictions on the use of Android.' EPA/BORIS ROESSLER GERMANY OUT *** Local Caption *** 54378520 Photo:
Έχουμε στοιχεία ότι οι πρακτικές της ενδέχεται να έχουν ασκήσει πιέσεις στην καινοτομία, να έχουν παραβιάσει την ιδιωτικότητα των χρηστών και να έχουν βάλει τη Google σε θέση ελέγχου της ροής και διάδοσης των διαδικτυακών πληροφοριών, τόνισε ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας.

Γενικοί εισαγγελείς από 50 αμερικανικές πολιτείες ξεκίνησαν έρευνα όσον αφορά την κυριαρχία της Google και στην αναζήτηση και στη διαφήμιση.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Κen Paxton, γενικός εισαγγελέας από το Τέξας, οδήγησε την ομάδα των νομικών αξιωματούχων και από τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα στο να ανακοινώσουν την έρευνα για τις μονοπωλιακές πρακτικές της τεχνολογικής εταιρείας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον, ο κ. Paxton είπε:

«Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να γίνει μία επιχείρηση τόσο μεγάλη, εάν το κάνει μέσα από ανταγωνισμό ελεύθερης αγοράς, αλλά έχουμε στοιχεία ότι οι πρακτικές της Google ενδέχεται να έχουν υπονομεύσει τις επιλογές των καταναλωτών, να έχουν ασκήσει πιέσεις στην καινοτομία, να έχουν παραβιάσει την ιδιωτικότητα των χρηστών και να έχουν βάλει τη Google σε θέση ελέγχου της ροής και διάδοσης των διαδικτυακών πληροφοριών».