ελίν: Με το βλέμμα στο αύριο

ελίν: Με το βλέμμα στο αύριο
Πάντα σε κίνηση. Πάντα με το βλέμμα στο αύριο. Πάντα με υπευθυνότητα. Αυτός είναι ο πυρήνας της στρατηγικής της ελίν.

Ένας μεγάλος όμιλος ενέργειας που εξερευνά, εδώ και 70 χρόνια, νέους δρόμους στον κλάδο διεκδικώντας περίοπτη θέση στη μελλοντική ενεργειακή αγορά. Χωρίς, άλλωστε, αυτό το μυστικό επιτυχίας δεν θα είχε καταφέρει να ανελιχθεί σε μία από τις πιο σπουδαίες εταιρείες ενέργειας στην Ελλάδα. Μια εταιρεία, μάλιστα, που σήμερα διαθέτει ένα πανελλαδικό δίκτυο 580 πρατηρίων, τα οποία μετατρέπει σταδιακά σε ολοκληρωμένους ενεργειακούς σταθμούς για τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Μια εταιρεία που στις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώνει η χώρα αλλά και ο κλάδος κατάφερε να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά χάρη στη δυναμική της παρουσία στο διεθνές εμπόριο. Η ελίν, άλλωστε, είναι μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρείες στη χώρα και η πρώτη στον κλάδο της με δραστηριότητα σε περισσότερες από 40 χώρες και 5 ηπείρους.

Από το 2021 τα πρατήρια ελίν εξυπηρετούν και ηλεκτρικά οχήματα σε συνεργασία με τη ΔΕΗ blue.

Επίσης, η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στον εφοδιασμό των βιομηχανικών μονάδων με καύσιμα και λιπαντικά, διαθέτει λιπαντικά στα πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας και επενδύει στον εφοδιασμό σκαφών αναψυχής, έχοντας παρουσία στις μεγαλύτερες μαρίνες της Ελλάδος.

Ηγετική θέση στον εφοδιασμό των βιομηχανικών μονάδων με καύσιμα και λιπαντικά.
Ηγετική θέση στον εφοδιασμό των βιομηχανικών μονάδων με καύσιμα και λιπαντικά.

Παράλληλα, αντιλαμβανόμενη τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή, η ελίν προσαρμόστηκε έγκαιρα επιταχύνοντας την ενεργειακή της μετεξέλιξη. Βήμα βήμα, και αφουγκραζόμενη τις απαιτήσεις της αγοράς σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, η ελίν εξελίσσεται δυναμικά και προχωρά με συνέπεια τη μετεξέλιξή της σε έναν ολοκληρωμένο όμιλο με θέση στο αύριο και όραμα ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.

Από το 2019 έχει εισέλθει δυναμικά και στις αγορές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου με τα εμπορικά σήματα «electricon» και «aerion», ενώ πρόσφατα, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Blue Grid, θα δημιουργήσει τον 1ο σταθμό LNG – CNG στην Αττική, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία αρχές του 2024.

Από το 2019 έχει εισέλθει δυναμικά και στις αγορές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου με τα εμπορικά σήματα electricon και aerion.

Επιπλέον, έχει ανακοινώσει τη συνεργασία της με τον ΔΕΣΦΑ στο πλαίσιο του Σημαντικού Έργου Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος για το «Υδρογόνο», ώστε να επεκταθεί στην παραγωγή και διανομή «πράσινου» υδρογόνου για οδικές μεταφορές και βιομηχανική κατανάλωση μέσω πρατηρίων καυσίμων ή αγωγών. Μία ακόμα σημαντική συνεργασία όμως, που αξίζει να αναφερθεί, είναι αυτή με τη ΔΕΗ blue, το μεγαλύτερο δίκτυο δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα, μέσα από την οποία τα πρατήρια του δικτύου της ελίν μετατρέπονται σταδιακά σε κόμβους εξυπηρέτησης και για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Η εταιρεία, ωστόσο, δεν επαναπαύεται στις επιτυχίες της, διατηρώντας πάντα το βλέμμα της στραμμένο στο μέλλον, με στόχο να βρίσκεται στο επίκεντρο των ενεργειακών εξελίξεων. Και με κάθε νέα της κίνηση, αυτή η στρατηγική της επιβεβαιώνεται ως η μόνη σωστή ιδίως σε αυτή την εποχή των μεγάλων κρίσεων. Με αυτόν τον τρόπο, καταφέρνει ακόμα και σε συνθήκες «ενεργειακού αναβρασμού» να επιτυγχάνει κερδοφόρα οικονομικά αποτελέσματα.

Πέρα, ωστόσο, από την άριστα μελετημένη στρατηγική της και τα υψηλής ποιότητας προϊόντα κι υπηρεσίες της, η πραγματική δύναμη της ελίν ανέκαθεν ήταν και είναι οι άνθρωποι της. Από τον διευθύνοντα σύμβουλο μέχρι καθέναν από τους εργαζομένους της, οι άνθρωποι της ελίν αποτελούν μια σφιχτοδεμένη ομάδα που λειτουργεί με μεθοδικότητα και μεράκι για το κοινό τους όραμα.

Η πρώτη σε εξαγωγές στον κλάδο της με δραστηριότητα σε περισσότερες από 40 χώρες και 5 ηπείρους.
Η πρώτη σε εξαγωγές στον κλάδο της με δραστηριότητα σε περισσότερες από 40 χώρες και
5 ηπείρους.

Συνδυάζοντας την υψηλή επιστημονική τους κατάρτισή με τη συσσωρευμένη τεχνογνωσία, τη βαθιά γνώση των συνθηκών της αγοράς και τις εξελίξεις της καινοτομίας, οι άνθρωποι της ελίν είναι εκείνοι χάρη στους οποίους έχει κερδίσει και διατηρεί μια σταθερά υψηλή θέση στον κλάδο.

Με γνώμονα τις αξίες της και αιχμή του δόρατος το ανθρώπινο δυναμικό της, η ελίν συνεχίζει να αναπτύσσεται λειτουργώντας υπεύθυνα απέναντι στον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία. Διατηρώντας πάντα το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, και φροντίζοντας να κινείται διαρκώς μπροστά, η κορυφαία εταιρεία ενέργειας συνεχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύνη χιλιάδων καταναλωτών και επιχειρήσεων και να θέτει τα θεμέλια για πολλές ακόμα δεκαετίες επιτυχημένης πορείας και εξέλιξης.

*Το νέο τεύχος του Fortune Greece κυκλοφορεί από την Πέμπτη 21/12 στα περίπτερα. Δείτε τον χάρτη με τα σημεία πώλησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: