Έλληνας κοσμηματοπώλης στο Παρίσι «πληρώθηκε» 6 εκατ. ευρώ σε χαρτονομίσματα Monopoly

Έλληνας κοσμηματοπώλης στο Παρίσι «πληρώθηκε» 6 εκατ. ευρώ σε χαρτονομίσματα Monopoly

Το ελληνικό δαιμόνιο δεν είναι πάντα... δαιμόνιο. Διαβάστε και θα καταλάβετε γιατί.

Του Χρήστου Δεμέτη

Έλληνας κοσμηματοπώλης στο Παρίσι έπεσε θύμα μια ανεπανάληπτης απάτης. Όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien, ο επιχειρηματίας προσπάθησε να «ξεφύγει» από την εφορία και έλαβε χωρίς να το αντιληφθεί 6 εκατομμύρια ευρώ. Σε χαρτονομίσματα της Monopoly!

Και όμως, η είδηση δεν είναι ψεύτικη. Ο επιχειρηματίας έλαβε το παραπάνω ποσό από δύο άγνωστους για την πώληση παλαιών κοσμημάτων.

Οι δύο δράστες, προσποιούμενοι τους Γάλλους, ήρθαν σε επαφή με τον Έλληνα κοσμηματοπώλη προκειμένου να αγοράσουν τέσσερα σπάνια δαχτυλίδια και ένα περιδέραιο. Μετά από σειρά τηλεφωνικών και διαδικτυακών συνομιλιών που ξεκίνησαν πριν από λίγες εβδομάδες, οι υποψήφιοι αγοραστές κανόνισαν να συναντηθούν με τον επιχειρηματία στις 25 Σεπτεμβρίου σε ξενοδοχείο στο Παρίσι.

Οι επίδοξοι αγοραστές έφθασαν στο ραντεβού με μια βαλίτσα που υποτίθεται ότι περιείχε 6 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Ο κοσμηματοπώλης πήρε από τους «δράστες» μια δεσμίδα των 500 ευρώ και πήγε σε ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος για να ελέγξει την γνησιότητα της.

Μόλις το θύμα της απάτης επιβεβαίωσε την γνησιότητα των χαρτονομισμάτων επέστρεψε για να ολοκληρώσει την αγοραπωλησία.

Στη συνέχεια και ενώ οι δράστες είχαν απομακρυνθεί, ο κοσμηματοπώλης έλεγξε τα υπόλοιπα χρήματα που εκείνοι είχαν τοποθετήσει μέσα στη βαλίτσα και συνειδητοποίησε πως τα χαρτονομίσματα προέρχονταν από το επιτραπέζιο παιχνίδι Monopoly. Για την ακρίβεια, τα χαρτονομίσματα που φαίνονταν πάνω-πάνω όπως άνοιγε η βαλίτσα ήταν γνήσια και τα υπόλοιπα, ήταν νομίσματα του επιτραπέζιου παιχνιδιού!

Αμέσως προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους αγοραστές, οι οποίοι βέβαια είχαν εξαφανιστεί, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει το περιστατικό.

Όπως ήταν αναμενόμενο,  το περιστατικό έγινε πρώτο θέμα στη Γαλλία.

Πηγή: News247.gr