Η Ελληνίδα επιχειρηματίας που διαπρέπει στην Αυστραλία

Η Ελληνίδα επιχειρηματίας που διαπρέπει στην Αυστραλία

Η Δάφνη Σούζη, ομογενής από την Αυστραλία έχει ανακηρυχθεί πολλάκις ως επιχειρηματίας της χρονιάς!

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί για πολλές γυναίκες η Δάφνη Σούζη, η Ελληνίδα επιχειρηματίας που προώθησε όσο καμία άλλη τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Αυστραλία. Είναι επιτυχημένη, έχει ανακηρυχτεί πολλές φορές ως κορυφαία επιχειρηματίας της χρονιάς και από το 1995 είναι επικεφαλής του Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών της Αυστραλία. Πρόκειται για μια ακόμη ομογενή που είδε το άστρο της να λάμπει στο εξωτερικό και που ανοίγει το δρόμο σε όσους είναι αποφασισμένοι να αδράξουν την ευκαιρία ακόμη και αν αυτή βρίσκεται εκτός συνόρων.

Η ίδια έχει τονίσει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις της ότι πριν ξεκινήσει την πρώτη της επιχείρηση δεν είχε λάβει κάποιου είδους εκπαίδευση πάνω στο marketing και την επιχειρηματικότητα, είχε ωστόσο πολλούς μέντορες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία της. Στόχος της παραμένει να βοηθήσει τις γυναίκες που θέλουν να βγουν στον επιχειρηματικό στίβο για να στήσουν τη δική του επιτυχημένη επιχείρηση, εκπαιδεύοντάς τες και παρέχοντάς τους μοντέλα ανάπτυξης πάνω στα οποία θα μπορέσουν να στηρίξουν την επιχειρηματική τους ιδέα.

Διαβάστε ακόμη: Η Αυστραλία «αγκάλιασε» μια 29χρονη Ελληνίδα επιχειρηματία

Και πώς να μην την εμπιστευθούν αφού έχει διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα στον κόσμο των επιχειρήσεων; Έχει στήσει έναν αριθμό από startups και η εμπειρία της πάνω στο αντικείμενο ήταν και ο βασικός λόγος συμμετοχής της  ως μέλος της κριτικής επιτροπής  στο business tv show, «The Dragons’ Den», το οποίο προβαλλόταν μέσω του καναλιού 7.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, σταματάει κανείς στο 1994, χρονιά ορόσημο για την Δάφνη, αφού τότε, πριν από 20 ακριβώς χρόνια, ξεκίνησε την δική της επιχείρηση Pow Pow Events που εξειδικευόταν στην διοργάνωση ενημερωτικών σεμιναρίων, τα οποία χρησίμευσαν σε  περισσότερους από 250.000 Αυστραλούς.

Παρά την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας, η Δάφνη αποφάσισε να την πουλήσει και να ασχοληθεί με τις εκδόσεις. Έγινε συνιδιοκτήτρια ενός εκδοτικού οίκου ο οποίος μέσα σε 10 χρόνια έχει πουλήσει πάνω από 1,2 εκατομμύρια βιβλία στο αναγνωστικό κοινό. Για ακόμα μια φορά ο πήχης τέθηκε ψηλά. Το 2000 έκρινε ότι έπρεπε να ακολουθήσει πολιτική εξωστρέφειας και επέκτεινε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και στις ΗΠΑ δημιουργώντας μια εταιρεία που διοργάνωνε εκδηλώσεις.

Διαβάστε ακόμη: Μια Ελληνίδα σχεδιάστρια στο Ντουμπάι

Έκτοτε έχει ανακηρυχθεί πολλές φορές κορυφαία επιχειρηματίας στην Αυστραλία. Η δράση της εστιάζεται κυρίως στην ψηφιακή ενημέρωση και η εταιρεία της θεωρείται από τις πρώτες που πίστεψαν στην δύναμη του e-mail marketing και της επιχειρηματικότητας μέσω διαδικτύου. Παράλληλα, διατηρεί την ιδιότητά της να συμμετέχει ως σχολιάστρια σε κανάλια και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Η διορατικότητά της, το επιχειρηματικό δαιμόνιο και το γεγονός ότι αν και δεν διέθετε οικονομικό υπόβαθρο κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεχωρίσει και να θεωρείται από τις πιο πετυχημένες και ευκατάστατες γυναίκες της Αυστραλίας, συγκαταλέγονται στους βασικούς λόγους που την ξεχώρισαν και την τοποθέτησαν ως επικεφαλής του Australian Businesswomen’s Network.