Ελληνική επιχειρηματική αποστολή στο Ναϊρόμπι

Ελληνική επιχειρηματική αποστολή στο Ναϊρόμπι

Την προώθηση επενδύσεων και επαγγελματικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Κένυας επιδιώκει η αποστολή με επικεφαλής τον Αθ. Σκορδά.

Στο Ναϊρόμπι της Κένυας βρίσκεται ελληνική επενδυτική και επιχειρηματική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιο Σκορδά. Στην αποστολή, η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Επίτιμου Προξενείου της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελλάδα, συμμετέχουν 56 επιχειρηματίες από τομείς διμερούς ενδιαφέροντος, όπως η ενέργεια, οι υποδομές, οι κατασκευές, η υγεία, τα αγροτικά προϊόντα, κλπ.

Στο πλαίσιο της αποστολής έχουν προγραμματιστεί επιχειρηματικές συναντήσεις όλη τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη οι Έλληνες επιχειρηματίες στο πλαίσιο της ενημέρωσής τους θα επισκεφθούν εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Ναϊρόμπι.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ρώσος μεγιστάνας και η Αραβική «άνοιξη» των επενδύσεων 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά -καθώς ο πρόεδρος του συλλόγου Γ. Ζησιμάτος συμμετέχει, ως εκπρόσωπος πειραϊκών επιχειρήσεων- οι Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές θα συναντηθούν με περίπου 280 τοπικές επιχειρήσεις, με αντικείμενο τη διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης επαγγελματικών σχέσεων και συνεργασιών.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Αθανάσιος Σκορδάς θα απευθύνει χαιρετισμό-ομιλία στο business forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Kenyata, στο Ναϊρόμπι και στη συνέχεια, με τη συνδρομή των διπλωματικών και προξενικών Αρχών, θα έχει σειρά συναντήσεων με τον υπουργό Υποθέσεων Ανατολικής Αφρικής, Τουρισμού και Εμπορίου, τον υπουργό Ορυχείων, τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών και τον υπουργό Γεωργίας.  Επίσης ο κ. Σκορδάς θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στην Κένυα, ενώ θα γίνει δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ’.

Η Κένυα είναι μια χώρα με σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 4% τα τελευταία χρόνια και με στρατηγικό ρόλο στην ανάπτυξη ολόκληρης της αφρικανικής ηπείρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Φώτης Πλέγας