Ελληνική εταιρεία chauffeuring κατακτά την καρδιά του Λονδίνου

Ελληνική εταιρεία chauffeuring κατακτά την καρδιά του Λονδίνου
H Limo Executives London, το trend του chauffeuring και οι premium υπηρεσίες μετακίνησης.

Τι θα λέγατε εάν σας πρότειναν να μετακινηθείτε για ένα επαγγελματικό ραντεβού, να μεταφερθείτε με ασφάλεια και δίχως το άγχος της αργοπορίας στο αεροδρόμιο, ή να κάνατε τρόπον τινά sightseeing σε μια ξένη χώρα με τον προσωπικό σας σοφέρ; Ίσως η  πρώτη σκέψη που θα ερχόταν στο μυαλό να ήταν η εξής: «Μα πώς θα γίνει αυτό; Σοφέρ έχουν μόνο οι εφοπλιστές και οι σταρ, όχι οι κοινοί θνητοί».

Κι όμως κάνετε λάθος, διότι το chauffeuring είναι μια αναδυόμενη τάση στις μετακινήσεις που κερδίζει διαρκώς έδαφος, κυρίως στο εξωτερικό. Ο Φίλιππος Χαραλαμπίδης, αναγνωρίζοντας αυτό το κενό για premium υπηρεσίες μεταφοράς, δημιούργησε την Limo Executives London, μια ελληνικών συμφερόντων εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο.

Φίλιππος Χαραλαμπίδης
Φίλιππος Χαραλαμπίδης

«Οι υπηρεσίες μας προσφέρονται σε όλους όσους αναζητούν ένα αξιόπιστο service σε συνδυασμό με τα standards που ορίζουν τα διεθνή πρωτόκολλα  chauffeuring. Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα, εκτός από το να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το γραφείο μας , να επιλέξει online το service που τον εξυπηρετεί περισσότερο, να κάνει κράτηση και να πληρώσει μέσω της ιστοσελίδας μας, ενώ παράλληλα του παρέχεται η δυνατότητα από την ομάδα υποστήριξης του γραφείου, να προσαρμόσει το ταξίδι, αναλόγως των απαιτήσεων του» λέει στο fortunegreece.com ο κ. Χαραλαμπίδης.

Εκτός από τη μεταφορά από και προς τα πέντε αεροδρόμια του Λονδίνου, η εταιρεία του εξυπηρετεί όλα τα ιδιωτικά αεροδρόμια στο Νότιο Ηνωμένο Βασίλειο για τα οποία απαιτείται διαφορετικό πρωτόκολλο εισόδου ώστε να μεταφερθεί ο πελάτης από και προς την πίστα, μπροστά στο αεροπλάνο.

«Από το 2018 έχουμε επεκτείνει τις υπηρεσίες μας και σε άλλες πόλεις, μεταξύ των οποίων, οι Βρυξέλλες, το Παρίσι και το Άμστερνταμ, μέσω του Eurotunnel. Οι corporate υπηρεσίες  μας συνήθως επιλέγονται από επιχειρηματίες και ομάδες ανθρώπων που ταξιδεύουν στο Λονδίνο για επαγγελματικούς λόγους. Έντονη όμως είναι και η δραστηριότητα μας στις VIP μεταφορές καλλιτεχνών που έρχονται στην πόλη για συναυλίες, εκθέσεις κ.α.».

Για τον κ. Χαραλαμπίδη το chauffeuring και ο τομέας της premium μεταφοράς προσωπικού, αποτελούν κομμάτι μιας ολόκληρης φιλοσοφίας του transportation industry,  η οποία προσφέρεται μεν σε όλους, αποκωδικοποιείται όμως μόνο σε όσους εμβαθύνουν πραγματικά σε αυτήν τη δουλειά. Το μοντέλο στρατηγικής που εφαρμόζεται στην περίπτωση της Limo Executives London στηρίζεται στην ευελιξία, την εξωστρέφεια, τη συνεχή αξιολόγηση στόχων και την ταχύτητα προσαρμογής στις νέες συνθήκες, όπως αυτές διαμορφώνονται κάθε φορά. Ήδη έχει συνάψει συνεργασίες με travel operators και luxury travel agents σε Λονδινο, Αθηνα και Θεσσαλονίκη.

Young rich manager talking on a smart phone while getting out of a luxurious car parked next to a private airplane on a taxiway.
Young rich manager talking on a smart phone while getting out of a luxurious car parked next to a private airplane on a taxiway.

Για τους περισσότερους η λιμουζίνα είναι ταυτισμένη με την πολυτέλεια και την χλιδή. Είναι πράγματι ακριβό σπορ η μετακίνηση με ένα τέτοιο όχημα; Τον ρωτώ. Η απάντησή που δίνει είναι πως όλα εξαρτώνται από την οπτική που τα κοιτάει κανείς. Εξηγεί πως αν ανατρέξουμε μερικές δεκαετίες πίσω, πολυτελής μεταφορά, θεωρούνταν  εκείνη με όχημα ευδιάκριτου όγκου και αξίας, που προσέφερε τις standard  ανέσεις που προέβλεπε το πρωτόκολλο του chauffeuring. To service ήταν προσβάσιμο μόνο σε ορισμένες κατηγορίες ευπορών πολιτών. Ερχόμενοι στο σήμερα, όπου η παγκοσμιοποίηση εκμηδένισε τις αποστάσεις, ο παγκόσμιος επιχειρηματικός ιστός ήρθε πιο κοντά από ποτέ άλλοτε.

Όταν ο χρόνος είναι χρήμα

«Όταν αναφερόμαστε σε corporate πελατολόγιο, υπάρχουν εκατοντάδες επιχειρήσεων που ταξιδεύουν σε καθημερινή βάση από και προς το Λονδίνο, προκειμένου να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες, να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους σε προγράμματα, να διαπραγματευτούν οικονομικά συμβόλαια. Το σύνηθες είναι να συναντούν, όσο το δυνατόν περισσοτέρους πελάτες- συνεργάτες μπορούν. Και εδώ ακριβώς είναι που ο τομέας μας επαναπροσδιορίζει τις έννοιες της πολυτέλειας και της χλιδής» επισημαίνει και προσθέτει πως όταν  μια επιχείρηση chauffeuring θέλει να θεωρείται υπολογίσιμη δύναμη στο Λονδίνο πρέπει να διαθέτει έμπειρους και άρτια εκπαιδευμένους chauffeurs που γνωρίζουν άριστα το οδικό δίκτυο της πόλης ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Το Λονδίνο, η πανδημία και το «σοκ» για τις επιχειρήσεις

Η πανδημία βρήκε το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια μεταβατική κατάσταση αφού η χώρα βρίσκεται σε περίοδο παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης και προσπαθεί να συνέλθει από το μετατραυματικό σοκ που προκάλεσαν στην οικονομία τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα και στη συνέχεια το Brexit. Δεν ήταν μάλιστα λίγοι οι πολυεθνικοί κολοσσοί που έσπευσαν να μεταφέρουν την έδρα τους σε πιο σταθερές οικονομικές βάσεις.

« Εν μία νυκτί είδαμε τα business rates στο Δουβλίνο να εκτοξεύονται. Με την άφιξη της πανδημίας η κατάσταση μπορούσε να περιγράφει μόνο με μια φράση: ‘’Ξαφνικός θάνατος’’. Ας μην ξεχνάμε όμως πως η βρετανική οικονομία παραμένει ώριμη και ισχυρή και θα συνεχίσει να παίζει καθοριστικό ρόλο στην παγκόσμια  σκακιέρα, ως διεθνές κέντρο εμπορίου. Οι ενέργειες και τα μέτρα που έλαβε η παρούσα κυβέρνηση προκειμένου να ‘κρατήσει’ όρθιες τις επιχειρήσεις, ήταν ,ομολογουμένως, τεράστιων διαστάσεων. Από εφάπαξ επιχορηγήσεις, δανεισμό με πολύ ευνοϊκούς όρους και προνομιακά επιτόκια, μέχρι  ρυθμίσεις των χρεολυσίων τους. Οι στρόφιγγες εκταμίευσης όμως άνοιξαν με άναρχο τρόπο και χωρίς ιδιαίτερους ελέγχους από το τραπεζικό σύστημα που διασφαλίζοντας την κυβέρνηση ως εγγυητή των παροχών αυτών , άρχισε να μοιράζει ανεξέλεγκτα επιδοτήσεις»

Το αποτέλεσμα, όπως λέει, είναι να επικρατεί σήμερα μια κατάσταση γενικευμένης ασφυξίας, με τα ισχυρά lobbies των μεταφορών που υπέστησαν ανυπολόγιστη καταστροφή, να πιέζουν για άνοιγμα των αγορών και την κυβέρνηση να προχωρά σε δηλώσεις για εσπευσμένη «αποσωλήνωση»’ που σταδιακά θα ολοκληρωθεί  εντός  Ιουνίου με το πλήρες άνοιγμα της αγοράς.

Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά  για την Limo Executives London που μεταφράστηκε σε μηδενικούς τζίρους, τόσο για την εταιρεία, όσο και για το σύνολο του κλάδου, με τον τουρισμό να έχει μπει στον «πάγο», τα αεροδρόμια να υπολειτουργούν και τις εταιρείες να έχουν κόψει πάσης φύσεως επαγγελματικό ραντεβού.

«Καθότι το 80% του πελατολογίου μας έχει corporate background από ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τις ΗΠΑ, οι χρηματοροές διεκόπηκαν  από τη στιγμή που οι αεροπορικές εταιρείες καθήλωσαν τα αεροπλάνα τους. Σχετικά́ με την φετινή́ χρονιά́ και την πορεία της τρέχουσας τουριστικής σεζόν, οι προβλέψεις μας είναι πολύ́ επιφυλακτικές. Όλα θα εξαρτηθούν από́ την πορεία της πανδημίας και την ταχύτητα των εμβολιασμών. Επιδίωξη είναι, όχι μόνο να επιστρέψουμε στην δυναμική των μεγεθών πριν την πανδημία, αλλά και να κινηθούμε με βάση το πλάνο το οποίο προσβλέπει σε έσοδα 380.000 στερλίνες σε βάθος τριετίας» καταλήγει ο κ Χαραλαμπίδης.