Το ελληνικό Startup Bus «κατέκτησε» την Ευρώπη

Το ελληνικό Startup Bus «κατέκτησε» την Ευρώπη

Με το «δεξί» η είσοδος της ελληνικής συμμετοχής του Startup Bus Europe στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη.

Μια σημαντική είσοδο στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη πραγματοποίησε η ελληνική συμμετοχή που βραβεύθηκε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Startup Bus Europe, όπου και συμμετείχε για πρώτη φορά. Την συμμετοχή οργάνωσαν τρείς νέοι, ο Κωνσταντίνος Γιαμαλής, Κωνσταντίνος Μαλαβιέζος και Σταύρος Τσομπανίδης, με την καθοδήγηση του StevenBeeckman.

Στο πρώτο ελληνικό Startup Bus επιβιβάσθηκαν 30 άτομα που ανέπτυξαν το δικό τους start-up project κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού 72 ωρών από την Αθήνα στην Βιέννη. Εκεί ήταν και ο τελικός προορισμός και των λεωφορείων από την Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Εσθονία.

Στη Βιέννη πραγματοποιήθηκαν οι ημιτελικοί και τελικοί του Startup Bus, όπου η ιδέα που αναπτύχθηκε στο ελληνικό λεωφορείο με το όνομα Ζumo αναδείχτηκε νικήτρια. Επίσης, παρουσίασε το επιχειρηματικό της πλάνο στο Pioneers Festival, όπου και είχε σημαντικές επαφές με επενδυτές.

Το βραβείο της μεταφράζεται σε φιλοξενία 3 μηνών στο San Fransisco, έδρα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Startup Βus που αποτελεί οργανωτή και διαχειριστή αυτής της ιδέας. Εμπνευστής της είναι ο Ελληνας Ηλίας Μπιζάνης ο οποίος είχε και το προσωπικό όραμα να φέρει το Startup Bus στην γενέτειρα του.

Η επιτυχία του θεσμού πιστοποιείται από την συμμετοχή 200 νέων ανθρώπων κάθε χρόνο στους διαγωνισμούς που γίνονται στην Ευρώπη, Αμερική και άλλες ηπείρους. Έτσι δυναμώνει ένα παγκόσμιο κίνημα που προωθεί τη νεανική επιχειρηματικότητα και ενθαρρύνει την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών.

Τις εμπειρίες αυτές θα παρουσιάσουν νέοι που διακρίθηκαν σε εκδήλωση που διοργανώνουν το Startupper.gr, η Eurobank και το Public σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στις 7 στο χώρο εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.