Έλον Μασκ και Tesla στον «χορό» παρασκευής εμβολίου κατά του κορωνοϊού μέσω της γερμανικής CureVac

AFP

Η Tesla του Μασκ θα βοηθήσει τη γερμανική βιοτεχνολογική εταιρεία CureVac, η προσπάθεια της οποίας για την ανάπτυξη ενός υποψήφιου εμβολίου κατά του κορωνοϊού βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, στην παραγωγή του εν λόγω εμβολίου.

Στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού και κυρίως στην «κούρσα» για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του Covid-19 εισέρχεται και ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, καθώς η Tesla βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για συνεργασία με τη γερμανική βιοτεχνολογική εταιρεία CureVac.

Μάλιστα, την Τετάρτη ο Μασκ βρέθηκε στη Γερμανία όπου είχε συνομιλίες με τρεις υπουργούς της κυβέρνησης Μέρκελ και άλλους πολιτικούς αξιωματούχους, προκειμένου να συζητήσουν για την πρόοδο στη συνεργασία της Tesla με την CureVac, αλλά και άλλα επενδυτικά σχέδιά του δισεκατομμυριούχου που αφορούν τη Γερμανία, σύμφωνα με το Reuters.

Η Tesla του Μασκ θα βοηθήσει τη γερμανική βιοτεχνολογική εταιρεία CureVac, η προσπάθεια της οποίας για την ανάπτυξη ενός υποψήφιου εμβολίου κατά του κορωνοϊού βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, στην παραγωγή του εν λόγω εμβολίου. Συγκεκριμένα, η Tesla θα βοηθήσει στην ανάπτυξη φορητών εκτυπωτών, μια τεχνολογία βιοτύπωσης, που θα επιταχύνει την παραγωγή του υποψήφιου εμβολίου της CureVac.

Ο Ραλφ Μπρινχάους, επικεφαλής του συντηρητικού κοινοβουλευτικού μπλοκ του κόμματος της Μέρκελ, δήλωσε ότι ο Μασκ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά τη συνεργασία της Tesla με την CureVac.

Σημειώνεται επίσης ότι διεθνή ΜΜΕ πριν από μερικούς μήνες ανέφεραν ότι η Tesla βρίσκεται σε συζητήσεις με την CureVac για την κατασκευή μικροεργαστηρίων RNA.

Εν τω μεταξύ, στο περιθώριο συνεδρίασης του συντηρητικού κοινοβουλευτικού σχηματισμού της Μέρκελ, στο Βερολίνο, ο Μασκ συναντήθηκε επίσης με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Πίτερ Άλτμαϊερ, τον υπουργό Υγεία Γενς Σπαν και την υπουργό έρευνας Άνια Κάρλιτσεκ.

Εξάλλου, ο Μασκ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής της Tesla στη Γερμανία, στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου. Ο επικεφαλής της Tesla είχε λοιπόν νωρίτερα συνάντηση και με τον πρωθυπουργό του Βραδεμβούργου, Ντίτμαρ Βόιντκε, για να συζητήσουν σχετικά με την πρόοδο του συγκεκριμένου σχεδίου.