Ένα εμπνευσμένο email από τον Στιβ Τζομπς

Ένα εμπνευσμένο email από τον Στιβ Τζομπς
Photo:

Πώς γνωρίζετε αν η εφαρμογή σας για το iOS πρόκειται να έχει μεγάλη επιτυχία;Ένα μήνυμα από τον Στιβ Τζομπς είναι πιθανώς μια ισχυρή ένδειξη.

Ο Ασίς Τόσιβαλ, ο 31χρονος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σχεδιασμού εφαρμογών Y Media Labs, ανέφερε πως μια από τις πρώτες εφαρμογές του για το iPad εντυπωσίασε τον εκλιπόντα διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της Apple.

Η εταιρεία δημιουργεί ανεξάρτητες εφαρμογές που επικεντρώνονται στη διδασκαλία των παιδιών πώς να γράφουν γράμματα, να μάθουν βασικές δεξιότητες στα μαθηματικά, και να εξοικειωθούν με τη γεωγραφία, μεταξύ άλλων.

Η Y Media Labs συνεργάζεται με μια εκπαιδευτική εταιρεία που ονομάζεται Montessorium.

Όταν το iPad κυκλοφόρησε το 2010, δεν υπήρχαν πολλές διαδραστικές εφαρμογές που εκμεταλλεύονταν στο έπακρο την οθόνη αφής του tablet, είπε ο Τόσιβαλ.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Y Media Labs, η Montessorium ήταν μπροστά από τον ανταγωνισμό σε αυτόν τον τομέα. Για παράδειγμα, η εφαρμογή γραφικού χαρακτήρα παρέχει μια προβολή πλήρους οθόνης του γράμματος και δείχνει το σωστό τρόπο για το σχεδιασμό του γράμματος πριν ζητήσει από το χρήστη να κάνει το ίδιο.

«Αν κοιτάξει κανείς αυτήν την εφαρμογή, είχε σχεδιαστεί με ιδιαίτερα ευκρινή τρόπο», είπε ο Τόσιβαλ. «Κάνει μερικά πράγματα. Το σύνολο της οθόνης είναι αφιερωμένο στη διδασκαλία του πώς να γράψετε το γράμμα «ρ», για παράδειγμα. Και αυτό είναι που άρεσε στον Τζομπς.»

Λίγο αφότου η Montessorium είχε αρχίσει να δημιουργεί εφαρμογές το 2010 με τη βοήθεια της Y Media Labs, ο Τόσιβαλ έλαβε ένα email από τον Τζομπς, που ανέφερε τα εξής:

«Μου αρέσει αυτό που κάνετε. Σας ευχαριστώ. Πείτε μου αν μπορούμε να βοηθήσουμε.»

Έκτοτε οι εφαρμογές της Montessorium εμφανίζονταν σε διαφημίσεις της Apple, είπε ο Τόσιβαλ. Αν και η Apple στήριζε τη Y Media Labs και τη Montessorium, η εφαρμογή ήταν σχετικά αμφιλεγόμενη όταν πρωτοεμφανίστηκε.

Η μέθοδος διδασκαλίας Montessori, από την οποία προέρχεται το όνομα της εταιρείας, επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην ελεύθερη κυκλοφορία των παιδιών μέσα στην τάξη και τους επιτρέπει να μάθουν τις διάφορες έννοιες χρησιμοποιώντας αντικείμενα και όχι μέσω της ανάγνωσης από το βιβλίο.

Αυτό, με τη σειρά του, οδήγησε τους λάτρεις της μεθόδου Montessori να πιστεύουν ότι οι αρχές αυτές δεν θα έπρεπε να είναι τόσο στενά συνδεδεμένες με την τεχνολογία.

Οι πελάτες της Y Media Labs επικοινώνησαν με την Apple και της ανέφεραν ότι  η Montessorium λάμβανε πολλά παράπονα για την εφαρμογή.

Ο Τζομπς στη συνέχεια, έδωσε στον Τόσιβαλ μια σημαντική συμβουλή.

«Το σχόλιό του [Τζομπς] ήταν “απλά συνεχίστε να κάνετε αυτό που κάνετε”», είπε ο Τόσιβαλ. «“Οι χρήστες θα τους αποδείξουν ότι κάνουν λάθος”.»

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε τα πρώτα μοντέλα της Apple

Super Deal: H Apple εξαγοράζει την Beats Electronics για 3 δισ. ευρώ

iPad με την υπογραφή των «ειδικών»