Ένα θεματικό πάρκο για… γυμνασμένους

Ένα θεματικό πάρκο για… γυμνασμένους

Η Βαρκελώνη φιλοξενεί το πρώτο σπορτίφ πάρκο στον κόσμο.

Ποτέ η καλή φυσική κατάσταση δεν ήταν προαπαιτούμενο για να επισκεφτούμε κάποιο θεματικό πάρκο. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και για το πρώτο πάρκο αθλητισμού στον κόσμο.

Το Open Camp της Βαρκελώνης, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του το 2015, θα προσφέρει «περισσότερες από 50 εικονικές αθλητικές εμπειρίες σε όλων σχεδόν των ειδών τα σπορ», σύμφωνα με τους αξιωματούχους της πόλης.

Μεταξύ αυτών θα περιλαμβάνονται ακόμη και αγώνες ταχύτητας εναντίον του εικονικού Γιουσαΐν Μπολτ.

Παρατηρώντας το βίντεο και τις εικόνες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, βλέπουμε κάποιους ανθρώπους να στηρίζονται σε οριζόντια στάση αναπαριστώντας τους κολυμβητές, κι άλλους να φορούν εξοπλισμό για σκι και να κάνουν άλματα σε μια ολυμπιακών διαστάσεων πίστα.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το πάρκο θα έχει καθημερινά συγκεκριμένες τελετές βράβευσης κατά τις οποίες θα δίνονται τους επισκέπτες χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια. Στην επίσημη ανακοίνωση τους, αναφέρουν ότι το πάρκο θα περιέχει την «καλύτερη τεχνολογία του κόσμου» για να προσφέρει μια «απόλυτη αθλητική εμπειρία».

«Οι επισκέπτες θα νιώθουν πώς είναι να είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, να τρέχεις ένα κατοστάρι με αντίπαλο τον Μπολτ ή να συμμετέχεις σε έναν αγώνα επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων ο οποίος είναι πιστή αντιγραφή της πραγματικότητας», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Το πάρκο θα χτιστεί στις παλιές εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 και αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην περιοχή, παρότι το μέρος δεν παροπλίστηκε ποτέ καθώς κάθε χρόνο πραγματοποιούνται αθλητικές διοργανώσεις και μουσικές συναυλίες.

1/6

«Το πάρκο θα αναβιώσει το στάδιο (Ολυμπιακό στάδιο Βαρκελώνης) και θα φέρει ακόμη περισσότερους επισκέπτες ενώ ταυτόχρονα δεν θα σταματήσει κανένα αθλητικό ή πολιτιστικό γεγονός», τόνισε ο Μάιτε Φάντος, αντιδήμαρχος της πόλης.

Το πρότζεκτ κόστισε περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ. Οι επενδυτές είναι ιδιώτες και το πάρκο αναμένεται να προσφέρει τουλάχιστον 240 θέσεις εργασίας και θα συγκεντρώνει ετήσια έσοδα ύψους 53εκατ. ευρώ.

Τα εισιτήρια θα κοστίζουν μεταξύ 20€ και 30€, ανάλογα με τις δραστηριότητες και παρότι ακούγεται αρκετά δύσκολο για τους «κοινούς θνητούς», ο εκπρόσωπος του Open Camp, Φρανσέσκ Μεντίνα, επιμένει ότι όλοι είναι καλοδεχούμενοι, «ακόμη κι όσοι έχουν μπυροκοίλι!».

Διαβάστε ακόμη:

Η νέα «παιδική χαρά» της Ferrari στη Βαρκελώνη

Δεν είναι όλα ρόδινα στη networked οικονομία