Ένας χρόνος Ντόναλντ Τραμπ: Οι αριθμοί πίσω από τα κατορθώματα του Αμερικανού προέδρου

Ένας χρόνος Ντόναλντ Τραμπ: Οι αριθμοί πίσω από τα κατορθώματα του Αμερικανού προέδρου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μέχρι τώρα θητεία του Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Ολόκληρα βιβλία γράφονται για τις πρώτες 365 ημέρες θητείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Αλλά μερικές φορές οι αριθμοί λένε περισσότερα από χίλιες λέξεις. Κανένας άλλος Αμερικανός πρόεδρος μέχρι σήμερα δεν έχει απασχολήσει τόσο πολύ τη χώρα του και ολόκληρο τον κόσμο, όπως έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την πρώτη χρονιά του στον Λευκό Οίκο.

Μπορεί οι χρηματιστηριακές αγορές να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο η απρόβλεπτη συμπεριφορά του πλανητάρχη και οι αποτυχίες του στο Twitter προκαλούν σχεδόν καθημερινές αναταραχές και εντάσεις. Ίσως οι παρακάτω αριθμοί σας βοηθήσουν να έρθετε πιο κοντά στον ένοικο του Λευκού Οίκου, γράφει η γερμανική εφημερίδα FAZ.

47 εκατομμύρια οπαδοί: Τόσοι άνθρωποι ακολουθούν τον Αμερικανό πρόεδρο στο Twitter. Η Κέιτι Πέρι έχει 108 εκατομμύρια ακολούθους, ο Τζάστιν Μπίμπερ 105 εκατομμύρια. Ο τρίτος στην κατάταξη, ο Μπαράκ Ομπάμα , ακολουθείται στο Twitter από 99 εκατομμύρια ανθρώπους.

2600 Tweets: Τόσα είναι τα tweets που έχει κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος από την ανάληψη των καθηκόντων τους. Σε 174 υπήρχε η φράση “Fake News”.

4.4 δισεκατομμύρια δολάρια: Αυτό είναι το ύψος των περιουσιακών στοιχείων των στελεχών της κυβέρνησης Τραμπ σύμφωνα με το Forbes. Μεταξύ των πιο προνομιούχων είναι ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος (2,5 δισεκατομμύρια δολάρια), η υπουργός Παιδείας Μπέτσι ΝτεΒός (1,25 δισ), ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον (325 εκατομμύρια) και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν (300 εκατομμύρια).

20 δισ. δολάρια: Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, αυτό είναι το ποσό θα κοστίσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό που θέλει να κατασκευάσει ο Τραμπ.

310.531 συλλήψεις: Τόσοι άνθρωποι συνελήφθησαν στα σύνορα του Μεξικού το περασμένο έτος μετά την παράνομη διέλευση των συνόρων.

81.603: Αυτός είναι ο αριθμός των ατόμων που απελάθηκαν: Πέρυσι, περίπου 15.000 άτομα απελάθηκαν περισσότερα από ό, τι το προηγούμενο έτος.

29,9: Αυτός είναι ο δείκτης μάζας σώματος του προέδρου. Όταν ο ΔΜΣ αγγίξει το 30, αρχίζει η παχυσαρκία.

86 ημέρες στο γήπεδο του γκολφ: Το ABC News μέτρησε τις μέρες που πέρασε ο Τραμπ σε ένα γήπεδο γκολφ και κατέληξε σε 86 – δηλαδή κάθε τέταρτη ημέρα ο Αμερικανός πρόεδρος έπαιζε γκολφ…

98%: Αυτό είναι το ποσοστό των ειδήσεων του γερμανικού δικτύου ARD με αρνητικές ειδήσεις για τον Τραμπ. Έτσι, η γερμανική δημόσια ραδιοτηλεόραση ξεπέρασε το CNN (93% αρνητικά ), NBC (93% αρνητικά ), CBS (91%) και τους New York Times (87%). Το αγαπημένο κανάλι του προέδρου, Fox News, είχε 52% αρνητικά σχόλια σύμφωνα με το Media Tenor.

4,1%: Σε αυτό το επίπεδο έχει μειωθεί το ποσοστό ανεργίας. Τον Ιανουάριο του 2017, ήταν 4,9%. Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ξεκινήσει το 2008 με 5%, λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης. O αριθμός ανεβηκε στο 10%, πριν μειωθεί στο 5% στο τέλος της θητείας του.

3%: Μετά από μια αδύναμη εκκίνηση, η οικονομία της Αμερικής αυξήθηκε περισσότερο από 3% σε κάθε ένα από τα τρία τελευταία τρίμηνα του 2017.

340 δισεκατομμύρια δολάρια: Αυτό είναι το εμπορικό έλλειμμα της Αμερικής με την Κίνα (συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ) το 2017, εκτιμούν οι ειδικοί. Είναι 17 % υψηλότερο από πέρυσι.

40%: Αυτό το ποσοστό του πληθυσμού βλέπει τις ενέργειες του Ντόναλντ Τραμπ θετικά. Το 55 % τον απορρίπτει.

56%: Αυτό είναι το ποσοστό των Ισραηλινών που τον εμπιστεύονται όταν πρόκειται για παγκόσμια ζητήματα, συγκριτικά με το 49 % που εμπιστευόταν τον προκάτοχό του. Στη Ρωσία το 53% πιστεύει σε αυτόν, από 11% για τον Ομπάμα. Στη Γερμανία και το Μεξικό, από την άλλη πλευρά, ο Τραμπ καταγράφει βαθιά πτώση: μόνο 5% των Μεξικανών τον εμπιστεύεται και μόλις το 11% των Γερμανών. Οι τελευταίοι είχαν τον Μπαράκ Ομπάμα στην καρδιά τους. Το 85% τον εμπιστευόταν ότι θα βοηθούσε στην επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων.

Πηγή: FAZ