Ένας Έλληνας στη λίστα με τους ισχυρότερους επιχειρηματίες στον κλάδο της ενέργειας

Ένας Έλληνας στη λίστα με τους ισχυρότερους επιχειρηματίες στον κλάδο της ενέργειας

Ο Έλληνας ομογενής Αρθούρος Σουριτζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Momentum Solar, προωθεί στην Αμερική την πράσινη ενέργεια.

Τα «φώτα» του στον επιχειρηματικό κόσμο του Νιου Τζέρσεϊ δίνει ο Έλληνας ομογενής Αρθούρος Σουριτζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Momentum Solar, μιας ιδιωτικής εταιρείας ηλιακής ενέργειας που εξειδικεύεται στην πώληση φωτοβολταϊκών, φιλικών προς το περιβάλλον, διαθέσιμων σε προσιτές, για όλους τους καταναλωτές, τιμές.

Από νεαρή ηλικία είχε εκφράσει την αγάπη του και την κλίση του προς τις θετικές επιστήμες. Έχοντας αποφοιτήσει από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Μοντκλέρ και με το πτυχίο των οικονομικών στο χέρι, ο κ. Σουριτζίδης αποφασίζει να ασχοληθεί ενεργά με τον χώρο των επιχειρήσεων. Το όνειρό του ήταν να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στη Wall Street, ωστόσο, η έλευση της ύφεσης και η κατακρήμνιση της αμερικανικής οικονομίας τον έκαναν να αναθεωρήσει και να αναζητήσει κλάδους που τα επόμενα χρόνια θα εμφάνιζαν ανάπτυξη, όπως εκείνος της ενέργειας.

Η επιλογή του τον δικαίωσε και η ικανότητά του δεν άργησε να αναγνωριστεί. Έπειτα από επτά χρόνια δραστηριοποίησης στον κλάδο της ενέργειας, το 2017, το περιοδικό Forbes συμπεριέλαβε τον Αρθούρο Σουριτζίδη στη λίστα με τους επιχειρηματίες «30 Under 30 Energy». Στα σχόλια του αμερικανικού περιοδικού αναφερόταν πως ο κ. Σουριτζίδης σε ηλικία μόλις 28 ετών κατάφερε να ξεχωρίσει στην κατηγορία «Πως τα καλύτερα μυαλά μπορούν να τροφοδοτήσουν τη χώρα μας», καθώς με τις δράσεις του συνέβαλλε στην αύξηση των εσόδων της εταιρείας στα 100 εκατ. δολάρια, αποκτώντας το 50% της επιχείρησης.

Η Momentum Solar ιδρύθηκε το 2009 και συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εταιρείες φωτοβολταϊκών. Κατέχει την 50η θέση στον κατάλογο Solar Power World 2018 Top Solar Contractors, ενώ θεωρείται ως μία από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρείες με περισσότερους από 900 υπαλλήλους.

Εκτός από το Νιου Τζέρσεϊ έχει παρουσία σε Νέα Υόρκη, Τέξας , Πενσυλβανία, Κονέκτικατ, Φλόριντα, καθώς επίσης και στην Καλιφόρνια και υπόσχεται στους πελάτες της τη δυνατότητα να αποκτήσουν τον έλεγχο του αυξανόμενου ηλεκτρικού κόστους ηλεκτρισμού και να αρχίσουν να παράγουν καθαρότερη, ενέργεια σε χαμηλή τιμή.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την περιοχή του Τέξας, η Momentum Solar εγκαινίασε το γραφείο της στην πόλη του Ώστιν τον Φεβρουάριο και, όπως έχει εξαγγείλει η διοίκηση, αναμένεται μέχρι το τέλος του 2018 να προβεί στην πρόσληψη περισσότερων από 100 υπαλλήλων, προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της εν λόγω αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες εβδομάδες προχώρησε στην υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας με την Enphase Energy, παγκόσμια εταιρεία ενεργειακών τεχνολογιών και κορυφαίο προμηθευτής ηλιακών μικροεπεξεργαστών στον κόσμο.