Ένας σταρ στις οθόνες σας

Ένας σταρ στις οθόνες σας

Μία χολιγουντιανή πινελιά στον τρόπο με τον οποίο σερφάρετε στο ίντερνετ.

Το Hey Girl βλέπει με διαφορετικό μάτι τον κόσμο του ίντερνετ. Για την ακρίβεια τον βλέπει με τα μάτια του διάσημου ηθοποιού Ryan Gosling. Το εργαλείο που δημιούργησε η developer Katherine Champagne αλλάζει κάθε εικόνα της οθόνης του υπολογιστή σας με φωτογραφίες του χολιγουντιανού σταρ.

Τέλος πια στα βαρετά Facebook updates των φίλων σας που μοιράζονται κάθε δευτερόλεπτο της καθημερινότητας τους. Με το Hey Girl οι εικόνες σας εισέρχονται στον κόσμο της Gosling-μανίας. «Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να καταφέρουμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία κάθε ιστοσελίδας μέσω Javacript» είπε στην ιστοσελίδα Mashable η Katherine.

Το extension αυτό δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών της developer στο Dev Bootcamp του Σικάγο. «Ο καθηγητής μου Kevin Solorio, μου πέταξε το γάντι: «αυτό πρέπει να γίνει bookmarklet!.  Έτσι γεννήθηκε το heygirl.io».

Η Katherine πιστεύει ότι αυτό το πρόσθετο του Chrome θα αποτελέσει ένα σημαντικό ερέθισμα για όλες τις γυναίκες developers. «Ελπίζω πως το heygirl.io θα εμπνεύσει κι άλλες γυναίκες να μπουν στον κόσμο των developers. Δεν είναι τα πάντα βαρετά μαθηματικά, κοπελιές!»

Διαβάστε ακόμη: Ένα αστέρι γεννιέται στο Twitter