Ενεργοποιείται εκ νέου το πρόγραμμα Erasmus+Youth

Ενεργοποιείται εκ νέου το πρόγραμμα Erasmus+Youth

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε την εξασφάλιση της διάθεσης των οικονομικών πόρων που απαιτούνται.

Tην ενεργοποίηση εκ νέου του προγράμματος Erasmus+Youth και την εξασφάλιση της διάθεσης των οικονομικών πόρων που απαιτούνται, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με σκοπό «τη μέγιστη δυνατή θετική επίδραση στους νέους της χώρας, για τα επόμενα πέντε χρόνια».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, αυτή τη στιγμή, ολοκληρώνεται η διαδικασία βελτιστοποίησης και ενίσχυσης των διαδικασιών και δομών «που μπορούν να εγγυηθούν μια δυναμική και ισχυρή πολιτική υποστήριξης της Νεολαίας, των ιδεών, των πρωτοβουλιών και των δράσεων των νέων ανθρώπων».

Η προετοιμασία των φορέων για την υποβολή προτάσεων, αφορά και τις τρεις βασικές δράσεις του Erasmus+ Nεολαία (κινητικότητα των ατόμων στον τομέα της νεολαίας, στρατηγικές συμπράξεις και συνεδρίαση μεταξύ των νέων και των υπευθύνων για τη λήψη αποφάσεων στον τομέα της νεολαίας), ενώ οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής προτάσεων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Εξάλλου, ο διαδικτυακός τόπος ενημέρωσης για το Erasmus+Nεολαία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί με όλες τις συναφείς πληροφορίες, στις αρχές Μαρτίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν, κατά το τρέχον διάστημα, να επικοινωνούν με την Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης κ Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση Erasmus+Youth@minedu.gov.gr .