Ένταση για…Λένιν και Καστοριάδη σε εκδήλωση με Τσίπρα και Δασκαλόπουλο

Ένταση για…Λένιν και Καστοριάδη σε εκδήλωση με Τσίπρα και Δασκαλόπουλο

Αποδοκιμασίες όταν ο πρόεδρος του ΣΕΒ έκανε αναφορά στον Καστοριάδη.

Επεισόδιο το απόγευμα της Πέμπτης στο Πολεμικό Μουσείο σε εκδήλωση με ομιλητές τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο, όταν κάποιοι από το ακροατήριο προχώρησαν σε αποδοκιμασίες.

Το …φυτίλι το άναψε, φαίνεται, ο κ. Δασκαλόπουλος, με τις αναφορές του σε Λένιν και Καστοριάδη, αλλά από τις αποδοκιμασίες δεν γλίτωσε ούτε ο κ. Τσίπρας, καθώς 1-2 άτομα του είπαν πως δεν θα έπρεπε να είναι τώρα εκεί (σ.σ. πλάι στον εκπρόσωπο των βιομηχάνων εννοούσαν), για να αναρωτηθούν εν τέλει: «Πώς θα κυβερνήσεις; Με τη Δεξιά;».

Η φράση του κ. Δασκαλόπουλου που …άναψε τα αίματα ήταν η εξής «Αν θέλουμε να δούμε επιστροφή σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αν θέλουμε η μάστιγα της ανεργίας να περιοριστεί, αν θέλουμε το χρέος να γίνει βιώσιμο, πρέπει να δοθεί χώρος, ανοιχτό πεδίο σε αυτό που ο Καστοριάδης χαρακτήριζε πραγματική ιστορία: Δημιουργική δραστηριότητα ανθρώπων». Χρησιμοποίησε επίσης και τον όρο «στρατηγικό πεδίο» του Λένιν, για να υπογραμμίσει τη σημασία που έχει το πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται να δραστηριοποιηθούν οι παραγωγικές δυνάμεις.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr