Ένταση κατά την άφιξη Μιχαλολιάκου, Παππά, Λαγού στο Εφετείο

Ένταση κατά την άφιξη Μιχαλολιάκου, Παππά, Λαγού στο Εφετείο

Οι αστυνομικοί απώθησαν περίπου 150 οπαδού της Χρυσής Αυγής που επιχείρησαν να προσεγγίσουν τους κατηγορούμενους. 

Μετήχθησαν στο Εφετείο προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Κατά την άφιξη της «κλούβας» στην οποία επέβαιναν οι κρατούμενοι δημιουργήθηκε ένταση καθώς οι περίπου 150 συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να πλησιάσουν το όχημα. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν από άλλο σημείο με αποτέλεσμα οι δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Δύο φωτορεπόρτερ, μεταξύ των οποίων και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αφού αρχικά δέχθηκαν λεκτική επίθεση από μέλη των συγκεντρωμένων οπαδών, στη συνέχεια δέχτηκαν επίθεση με κλωτσιές και χτυπήματα και όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν εκεί δεν τους βοήθησαν.

Οι δύο Εφέτες, Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου έχουν καλέσει σήμερα σε απολογίες τα τρία προσωρινά κρατούμενα στελέχη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις για τις νέες κατηγορίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι μετά την πρόσφατη άρση ασυλίας τους από την Βουλή.

Το κατηγορητήριο με το οποίο είναι αυτή την φορά αντιμέτωπος ο αρχηγός της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος αλλά και ο βουλευτής Γιάννη Λαγός αφορά για το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό το εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Η κλήση που εστάλη τον Χρήστο Παππά αφορά την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής αλλά και το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές σύμφωνα με πληροφορίες δεν επιθυμούν να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπιση τους και για το νέο κατηγορητήριο.

Διαβάστε ακόμη: 

Απειλές από τη Χρυσή Αυγή δήλωσε πως δέχεται ο Χρ. Αλεξόπουλος

Δεν προφυλακίζεται η Ελένη Ζαρούλια