ΕΟΤ: Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του τουρισμού

ΕΟΤ: Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του τουρισμού

Το νέο site του ΕΟΤ, VisitGreece θα ενσωματώσει εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, εικονικής πραγματικότητας, 3D και 4D.

Νέα δεδομένα δημιουργούνται για τη προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με την μετεξέλιξη του υφιστάμενου δικτυακού τόπου του ΕΟΤ, www.Visitgreece.gr , σε μια πύλη, σε ένα ψηφιακό οικοσύστημα που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Αυτό θα το επιτυγχάνει μέσα από εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, εικονικής πραγματικότητας, 3D και 4D και φυσικά, θα είναι διαθέσιμα για όλους τους επισκέπτες της διαδικτυακής πύλης.

Σήμερα, με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και του Υπουργείου Τουρισμού, μπήκαν οι βάσεις, ώστε το 2019 εκτός απροόπτου, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, θα είναι έτοιμο το ψηφιακό οικοσύστημα για την τουριστική προβολή της χώρας στη βάση των σύγχρονων τεχνολογιών και της διαλειτουργικότητας. Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε, ότι είναι έτοιμες οι τεχνικές προδιαγραφές του εν λόγω ψηφιακού έργου και σύντομα θα «βγει» στον αέρα η προκήρυξη, ώστε να βρεθεί ο ανάδοχος του έργου, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Προσδοκία είναι το 2019 να είναι έτοιμο το δημιούργημα αυτό, που όπως τονίστηκε αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό του τουρισμού, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις εκείνες που θα μεγιστοποιήσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρα στον κλάδο της τουριστικής οικονομίας.

Μέσω της νέας πύλης του Visit Greece, ο υποψήφιος τουρίστας θα μπορεί να γνωρίσει την Ελλάδα, τα μέρη που επιθυμεί να επισκεφτεί, τις προσφερόμενες υπηρεσίες του εκάστοτε προορισμού, τις υφιστάμενες αεροπορικές συνδέσεις, ενώ θα μπορεί να αγοράσει και τα εισιτήρια για τα μουσεία, τα μέσα μεταφοράς κλπ. Η καινοτομία του ψηφιακού αυτού οικοσυστήματος, έγκειται στο γεγονός ότι όλοι οι δικτυακοί τόποι, δήμων, περιφερειών κλπ, θα μπορούν να τροφοδοτούν με δικό τους περιεχόμενο την «διαδικτυακή πύλη», αφού η χρήση των σύγχρονων εργαλείων τεχνολογίας, θα κάνει πράξη τη διασύνδεση και των πιο απομακρυσμένων περιοχών με το εν λόγω ψηφιακό οικοσύστημα. Ουσιαστικά θα πρόκειται για έναν ψηφιακό χάρτη που θα αποτυπώνει τις ομορφιές της Ελλάδας, σημείωσε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας.

Συνολικά η «Πύλη» του Visitgreece θα προσφέρει 25 νέες υπηρεσίες, που σύντομα θα ανακοινωθούν, ενώ ειδική έμφαση θα δίνεται και στην τουριστική εκπαίδευση. Εξειδικεύοντας αυτές, ξεχωρίζει και η υλοποίηση ενός ψηφιακού παιχνιδιού, με στόχο την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου αλλά και της φυσικής ομορφιάς της Ελλάδας, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μικροί και όχι μόνο επισκέπτες μας.