Eπανέρχονται τα σενάρια μικρού ανασχηματισμού τον Ιούλιο

Eπανέρχονται τα σενάρια μικρού ανασχηματισμού τον Ιούλιο
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με νοσηλευτές στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, στο Μέγαρο Μαξίμου, Τρίτη 12 Μαΐου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά την 1η Ιουλίου όταν και θα ανοίξει επίσημα ο τουρισμός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να προγραμματίζει στοχευμένες αλλαγές στην κυβέρνησή του.

Όπως αναφέρει το in.gr, ένα μάλιστα από τα σενάρια που διακινούνται είναι ο ανασχηματισμός να γίνει αμέσως μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης, στις 7 Ιουλίου.

Αυτό άλλωστε επιβεβαίωσε ουσιαστικά τη Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ προανήγγειλε κυβερνητικό ανασχηματισμό μετά την 1η Ιουλίου.

Ο ίδιος σημείωσε ωστόσο ότι δε χρειάζονται εκτεταμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, γιατί η κυβέρνηση έχει πάει πολύ καλά.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στα οργανωτικά σχήματα των υπουργείων με συνενώσεις και διαχωρισμούς, «Όπου χρειάζεται, θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές στο κράτος. Όλα τα υπουργεία παρακολουθούνται ψηφιακά, αλλά γενικά δεν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Πάντως τη συζήτηση για τον ανασχηματισμό τροφοδοτούν και οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν κατά πλειοψηφία –οι 6 στους 10- πως οι πολίτες απαντούν ότι χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις σε πρόσωπα ενώ μόλις το 22% απαντά πως το κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να μείνει ως έχει.