Επέλαση της ευρωπαϊκής Mistral AI στη Silicon Valley – Πώς σκοπεύει να ξεπεράσει τους γίγαντες της Wall Street

Επέλαση της ευρωπαϊκής Mistral AI στη Silicon Valley – Πώς σκοπεύει να ξεπεράσει τους γίγαντες της Wall Street
FRANCE, 2024-02-28. Illustration by MISTRAL AI. Mistral AI is a French company founded in April 2023, specializing in the development of artificial intelligence (AI). FRANCE, 2024-02-28. Illustration de MISTRAL AI. Mistral AI est une entreprise francaise fondee en avril 2023, specialisee dans le developpement de l intelligence artificielle (IA). Photography by Riccardo Milani / Hans Lucas (Photo by Riccardo Milani / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Η γαλλική νεοφυής εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης επελαύνει στη Silicon Valley 

Σε συμφωνία για άντληση 600 εκατ. δολαρίων, γεγονός που θα αυξήσει το valuation της στα 6 δισ. δολάρια, πλησιάζει η γαλλική startup τεχνητής νοημοσύνης  Μistral AI, γεγονός που θα της δώσει πρόσθετες δυνάμεις για να ταρακουνήσει τους γίγαντες της Silicon Valley.

Οι General Catalyst και Lightspeed Venture Partners αναμένεται να είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές της στον νέο γύρο χρηματοδότησης.

Ο νέος γύρος υποδηλώνει συνεχή ζέση μεταξύ ορισμένων επενδυτών για νεοφυείς επιχειρήσεις που πιστεύουν ότι μπορούν να είναι ανταγωνιστικές στη μάχη για εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να δημιουργήσουν τα πάντα: από γραφή έως κώδικα υπολογιστή. 

Μεταξύ των ερωτημάτων που αντιμετωπίζουν νεοεισερχόμενοι όπως το Mistral είναι αν θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τεχνολογικούς γίγαντες όπως η OpenAI του Sam Altman, οι οποίες έχουν απεριόριστα κεφάλαια.

Η Mistral με έδρα το Παρίσι ιδρύθηκε πριν από ένα χρόνο και αποτιμήθηκε σε πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο.

Ο 31χρονος διευθύνων σύμβουλος της Mistral, Arthur Mensch, λέει ότι η εταιρεία του σκοπεύει να ξεπεράσει τους ηγέτες της Silicon Valley, αναπτύσσοντας και εμπορευματοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης χαμηλότερου κόστους που μπορούν να έχουν σχεδόν εξίσου καλή απόδοση ως ChatGPT του OpenAI.

Η Mistral, μαζί με τις Meta Platforms, είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα, προσφέροντας πανίσχυρες εκδόσεις λογισμικού παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης σε άλλες εταιρείες για χρήση και επαναχρησιμοποίηση δωρεάν. 

Στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα χρηστών. Παρουσίασε δε το τελευταίο της μοντέλο ανοιχτού κώδικα τον περασμένο μήνα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε το Mistral ως σημείο εθνικής υπερηφάνειας και λέει ότι η ανάπτυξη εγχώριας τεχνητής νοημοσύνης είναι ένα βήμα προς την ευρωπαϊκή στρατηγική ανεξαρτησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: