Επένδυση 200.000 ευρώ από την Metavallon VC στην ελληνική startup Speen

Επένδυση 200.000 ευρώ από την Metavallon VC στην ελληνική startup Speen

Η εταιρεία αναπτύσσει καινοτόμους μηχανισμούς μετατροπής συμβατικών ποδηλάτων σε ηλεκτρικά ποδήλατα υψηλών προδιαγραφών.

Στην επένδυση ύψους 200.000 ευρώ στην Speen, start-up εταιρεία με έδρα την Αθήνα που δραστηριοποιείται στον χώρο των μεταφορών και της ενέργειας, αναπτύσσοντας συστήματα και λύσεις ηλεκτροκίνησης, προχώρησε η Metavallon VC.

Η Speen, η οποία ιδρύθηκε στα μέσα του 2017 από τον Νικόλα Χαραλάμπους, τον Σπύρο Κίτο και τον Ιάκωβο Δημητρίου αναπτύσσει καινοτόμους μηχανισμούς μετατροπής συμβατικών ποδηλάτων σε ηλεκτρικά ποδήλατα υψηλών προδιαγραφών. Η πρώτη σειρά ηλεκτρικών συστημάτων μετατροπής ποδηλάτων της εταιρείας, η Flow Series, είναι παγκοσμίως πρωτοπόρα σε επίπεδο ενεργειακής πυκνότητας και αναλογίας ισχύος προς βάρος, προσφέροντας τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ εύρους, βάρους και όγκου. Η επόμενη γενιά συστημάτων, η οποία αναμένεται στις αρχές του 2019, θα ενσωματώνει Internet of Things (IoT) εφαρμογές με τη χρήση προηγμένου συστήματος αισθητήρων που υποστηρίζει με τον αποτελεσματικότερο τρόπο την απόδοση του προϊόντος, την υγεία και τον αστικό τρόπο ζωής. Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε συνεργασίες  με ένα ευρύ δίκτυο διανομέων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα αναπτύσει νέες συνεργασίες με κατασκευαστές.

Η επένδυση θα αξιοποιηθεί για την επέκταση των συστημάτων ηλεκτρικών ποδηλάτων, την ανάπτυξη των δυνατοτήτων παραγωγής  καθώς και την ενίσχυση της ομάδας σε εμπορικό και σχεδιαστικό επίπεδο. Παράλληλα, η Speen προχωρά την επέκτασή της στις διεθνείς αγορές εδραιώνοντας εταιρικές συνεργασίες στον τομέα της ενέργειας και της ηλεκτροκίνησης.

“Από την πρώτη στιγμή που συναντήσαμε την ομάδα της Speen εντυπωσιαστήκαμε από την οργανική ανάπτυξη και ανταπόκριση που η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει, σε μια αγορά με τεράστια παγκόσμια δυναμική”, δηλώνει η Αλεξάνδρα Χολή, Partner στη Metavallon VC. “Ο τομέας των μεταφορών και ειδικότερα της ηλεκτροκίνησης εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και πιστεύουμε ότι η Speen έχει το ιδανικό know-how καθώς και την ομάδα προκειμένου να εδραιωθεί ως ηγέτης στον χώρο της εναλλακτικής ηλεκτρικής μεταφοράς. Ο Νικόλας, ο Σπύρος και ο Ιάκωβος είναι νέοι επιχειρηματίες  με όραμα, που στοχεύουν σε αναπτυσσόμενες διεθνείς αγορές χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, και είμαστε ενθουσιασμένοι που τους υποστηρίζουμε να πραγματοποιήσουν το όραμα τους και να περάσουν στο επόμενο βήμα της ανάπτυξής τους.” 

Ο Νικόλας Χαραλάμπους, CEO and Product Designer της Speen σχολιάζει: “Σαν ομάδα έχουμε προχωρήσει σημαντικά από τότε που ξεκινήσαμε σαν φοιτητές στην Πάτρα να σχεδιάζουμε τα πρώτα μας προϊόντα. Στη Speen επαναπροσδιορίζουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μετακινούνται, κάνοντας την καθημερινή μετακίνηση ασφαλή και βιώσιμη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τη Metavallon VC και πιστεύουμε ότι αυτή η επένδυση θα είναι η αρχή της εντυπωσιακής ανάπτυξης σε επίπεδο ανάπτυξης νέων προϊόντων, χρήσεων συστημάτων και γεωγραφικής επέκτασης.”