Επένδυση 5,7 δισ. δολαρίων του Facebook στη Jio Platforms

Επένδυση 5,7 δισ. δολαρίων του Facebook στη Jio Platforms
epa07655888 (FILE) - A Facebook logo on a stand during the Vivatech startups and innovation fair, in Paris, France, 16 May 2019 (reissued 18 June 2019). US social media giant Facebook announced on 18 June 2019 its plans for their cryptocurrency named Libra. It is scheduled to rolled out in 2020. EPA/Julien de Rosa Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ποια είναι η εταιρεία που προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για μεγαλύτερη ώθηση του κοινωνικού δικτύου στην Ινδία.

Τεράστιο μερίδιο στην ψηφιακή μονάδα ομίλου της Ινδίας απέκτησε το Facebook, καθώς ο αμερικανικός γίγαντας της τεχνολογίας δίνει μεγαλύτερη ώθηση σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές του.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το κοινωνικό δίκτυο έκανε επένδυση 5,7 δισ. δολαρίων στη Jio Platforms Limited, ιδιοκτησίας Reliance Industries, την οποία διαχειρίζεται ο δισεκατομμυριούχος Mukesh Ambani.

Η Jio Platforms διαθέτει μία σειρά από brands, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Reliance Jio, η οποία έχει αναπτυχθεί με γρήγορο ρυθμό, χάρη στις ανταγωνιστικές τιμές της και έχει γίνει η νούμερο 1 εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ινδία, με βάση τα έσοδα και τους συνδρομητές.

«Αυτή η επένδυση υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στην Ινδία, και τον ενθουσιασμό μας για τον δραματικό μετασχηματισμό που προκάλεσε η Jio στη χώρα», σημειώνει το Facebook σε blog.

Η επένδυση δίνει στο κοινωνικό δίκτυο μερίδιο 9,99% στη Jio Platforms.

Η Ινδία είναι χώρα-κλειδί για την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp του Facebook, καθώς έχει περισσότερους από 400 εκατομμύρια χρήστες εκεί.

Το Facebook σημείωσε ότι θα συνεργαστεί με τη Jio για να δημιουργήσει «νέους τρόπους με τους οποίους θα λειτουργούν πιο αποτελεσματικά οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις στην αναπτυσσόμενη ψηφιακή οικονομία».