Έπεσαν οι πρώτες νιφάδες στο κέντρο της Αθήνας- Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Έπεσαν οι πρώτες νιφάδες στο κέντρο της Αθήνας- Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία
Σταγόνες βροχής πάνω σε τζάμι στην Εύβοια, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019. Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα νότια, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης και πτώση της θερμοκρασίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι Αθηναίοι είδαν λίγες νιφάδες από χιόνι να πέφτουν το πρωί της Τετάρτης.

Νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους και στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Τετάρτης καθώς η κακοκαιρία σαρώνει όλη την χώρα.

Το κρύο είναι τσουχτερό γεγονός που εξηγεί και την υποτονική κίνηση σήμερα στο κέντρο της πόλης παρά τα ανοιχτά καταστήματα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών άλλωστε σήμερα θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς σύμφωνα με τις προγνώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Για να υπάρχει παροδική και ασθενής χιονόπτωση στην Αθήνα σημαίνει πώς στα βόρεια ορεινά του νομού η χιονόπτωση είναι πυκνή όπως είχε προβλεφθεί από τους μετεωρολόγους.

Η ΕΜΥ είχε κάνει λόγο για βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χιόνια σήμερα, ενώ η θερμοκρασία είναι σε πτωτική πορεία και οι άνεμοι πνέουν εντάσεως έως και 8 μποφόρ στα πελάγη.

Να σημειωθεί πως αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν έπεσε η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα το πρωί.

Την πρώτη θέση στις ελάχιστες θερμοκρασίες κατέχει η Βουνάσα Γρεβενών με -8,6 βαθμούς Κελσίου.