«Έπεσαν» Yahoo, HuffPost και άλλες μεγάλες ιστοσελίδες

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το site Down Detector που εντοπίζει προβλήματα λειτουργίας σε ιστότοπους παγκοσμίως έχει αναφέρει ήδη πολλά site που είτε «πέφτουν» είτε αργούν να «φορτώσουν»- Ανάμεσά τους social media και πλατφόρμες gaming.

Παγκόσμια ανησυχία μετά το ντόμινο ιστοσελίδων που αναφέρουν ζητήματα λειτουργίας το πρωί της Πέμπτης, με την κύρια ανησυχία να εκφράζεται από πελάτες της Bank of America.

Η εταιρεία Yahoo ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα πρόσβασης των χρηστών σε κάποιες υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένου του Yahoo Mail. «Ίσως να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε κάποιες από τις υπηρεσίας μας, συμπεριλαμβανομένου του email. Η πρώτη προτεραιότητά μας αυτήν τη στιγμή είναι να διορθώσουμε» το πρόβλημα, ανακοινώνει η Yahoo Customer Care, η υπηρεσία πελατών της εταιρείας, σε μήνυμά της στο Twitter.

Στο μήνυμά της αυτό δεν διευκρινίζει τον αριθμό των χρηστών που επηρεάστηκαν από το πρόβλημα αυτό πρόσβασης ούτε την αιτία που το προκάλεσε.

Οι αναφορές των χρηστών για δυσλειτουργία πολλαπλασιάστηκαν και αφορούν και σε social media.

«This site can’t be reached. www.yahoo.com’s server IP address could not be found» είναι το μήνυμα που εμφανίστηκε σε πολλούς ανά τον κόσμο χρήστες.

Το online εργαλείο Down Detector που εντοπίζει προβλήματα λειτουργίας σε ιστότοπους παγκοσμίως έχει αναφέρει ήδη πολλά site που είτε «πέφτουν» είτε αργούν να «φορτώσουν» το περιεχόμενό τους, ανάμεσα στα οποία είναι και η HuffPost αλλά και το portal της Bank of America όπως αναφέραμε παραπάνω.

Άλλες πλατφόρμες που αντιμετωπίζουν ζητήματα είναι το κοινωνικό δίκτυο Reddit, το Steam, το AOL, ενώ και το Instagram έχει αργή ανανέωση στο feed του. Προβλήματα αναφέρθηκαν και για το Xbox Live αλλά και το Playstation Network μεταξύ άλλων. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για κυβερνοεπίθεση.