Επιδείνωση του καιρού από σήμερα με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα επηρεασθούν.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους αυξημένες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους προβλέπονται από σήμερα Πέμπτη κατά τόπους στα δυτικά και βόρεια, ενώ τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν σήμερα Πέμπτη, κυρίως το απόγευμα η Ήπειρος, η Μακεδονία και πιθανόν τα βορειότερα νησιά του Ιονίου και η Θεσσαλία.

Αύριο Παρασκευή θα επηρεαστούν κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως τα βόρεια τμήματα).

Από το μεσημέρι της Παρασκευής τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά, και από το απόγευμα σταδιακά την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Το Σάββατο, θα επηρεαστούν κατά διαστήματα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η Εύβοια και πιθανόν τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου θα επηρεαστούν η Ήπειρος, η υπόλοιπη Στερεά, η υπόλοιπη Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Θράκη και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου και η Κρήτη.

Την Κυριακή τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα όλα τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, η Κρήτη και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου (τα νοτιότερα).

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις μεσημβρινές και τις απογευματινές κυρίως ώρες όλα τα ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.