Επιμένει ο Φίλης: Το «Παραιτηθείτε» είναι το σχέδιο Β΄ για τη ΝΔ

Επιμένει ο Φίλης: Το «Παραιτηθείτε» είναι το σχέδιο Β΄ για τη ΝΔ
Ï õðïõñãüò Ðáéäåßáò, ¸ñåõíáò êáé ÈñçóêåõìÜôùí Íßêïò Ößëçò ìéëÜåé óôçí óõíÝíôåõîç ôýðïõ ìå áíôéêåßìåíï ôéò ðáíåëëáäéêÝò åîåôÜóåéò óôï õðïõñãåßï Ðáéäåßáò, ÐÝìðôç 12 ÌáÀïõ 2016. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ

Στοχοποίηση του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης βλέπει ο υπουργός Παιδείας.

Στοχοποίηση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού με την τακτική της…«δολοφονίας χαρακτήρων» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βλέπει ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα των συντακτών αναφέρει ότι το «κίνημα “Παραιτηθείτε” είναι το σχέδιο Β΄ της ΝΔ» και υποστηρίζει ότι «η πολιτική καχεξία, η ένδεια προτάσεων και θέσεων αναγκάζουν τη ΝΔ να αναζητά εναγωνίως ατζέντα, πότε αντιγράφοντας τα πρωτοσέλιδα του κίτρινου Τύπου και πότε μεταναστεύοντας στη Βενεζουέλα και στη Χιλή του αλήστου μνήμης Πινοσέτ, αντλώντας από εκεί ιδέες για τα εδώ “κινήματα της κατσαρόλας».

Υπογραμμίζει ότι «το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι αυτονόητο και αναφαίρετο», ενώ αναφερόμενος στην επικείμενη συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» μιλά για «αντιδραστικά κινήματα που τείνουν να δοκιμάσουν τα όρια της συνταγματικής ανοχής» και προκαλούν ανησυχία ακόμη και σε «ανθρώπους από τον συντηρητικό χώρο».

Παράλληλα ασκεί σκληρή κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλή η αντιπολίτευση κύριε Μητσοτάκη, αλλά ας ασκείται με κανόνες και αισθητική», ενώ κάνει λόγο για «εναγκαλισμό του κ. Μητσοτάκη με τα λουλούδια της Ακροδεξιάς».