Επιστολική ψήφος: Πότε εκπνέει η προθεσμία για τη μεταβολή στοιχείων

Επιστολική ψήφος: Πότε εκπνέει η προθεσμία για τη μεταβολή στοιχείων
(Ξένη Δημοσίευση) Φάκελος της επιστολικής ψήφου, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: καθιερώνουμε, για όποιον το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδος, την επιστολική ψήφο. Είναι κάτι που έχουν υιοθετήσει τα περισσότερα κράτη. Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να ισχύσει και στον τόπο μας. Πιστεύω ότι είναι μία ιστορική τομή η οποία, καθώς ουσιαστικά η εκλογική διαδικασία εμπλουτίζεται, αλλάζει, αποτελεί και μία πολύ γενναία θεσμική μεταρρύθμιση καθώς ουσιαστικά διευρύνει το σώμα των πολιτών που συμμετέχουν στις εκλογές. Νομίζω ότι είναι η πιο ισχυρή απάντηση την οποία μπορούμε να δώσουμε στην αποχή και στην αδράνεια των πολιτών. Γιατί όσον αφορά στο εξωτερικό, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση δεν θα υπάρχει καν η ανάγκη να οργανώσουμε ειδικά εκλογικά τμήματα. Κάθε απόδημος που θα είναι εγγεγραμμένος στους ειδικούς καταλόγους θα ψηφίζει χωρίς να πρέπει να ταξιδεύει, συχνά εκατοντάδες, χιλιάδες χιλιόμετρα. Θα μπορεί να το κάνει από το σπίτι του, θα μπορεί να το κάνει από την εργασία του, με άνεση και διαθέ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το αίτημα υποβάλλεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και συγκεκριμένα μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE.

Μέχρι την Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα Ελλάδας 15:30 έχουν όσοι πολίτες επιθυμούν να μεταβάλουν τα στοιχεία μητρώου τους και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις ευρωεκλογές μέσω επιστολικής ψήφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αίτημα υποβάλλεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και συγκεκριμένα μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE στην εφαρμογή Τα Αιτήματά μου, στη διαδρομή Νέο Αίτημα > Φορολογία > (Θεματική Ομάδα) Μητρώο > (Διαδικασία) Μεταβολές στοιχείων φυσικού προσώπου για επιστολική ψήφο.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) της ΑΑΔΕ στο (+30) 213-1621000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 – 17:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: