Επιστροφή στην κερδοφορία για την Attica Bank

Επιστροφή στην κερδοφορία για την Attica Bank

Κέρδη προ φόρων 2,8 εκατ. ευρώ και μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 5,6% σε ετήσια βάση κατέγραψε η τράπεζα.

Επιστροφή σε κερδοφορία με κέρδη προ φόρων και προβλέψεων 21,3 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο 2014 έναντι ζημιών 9,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο 2013, σε ενοποιημένη βάση ανακοίνωσε η Attica Bank.

Επίσης ανακοίνωσε πενταπλασιασμό καθαρών εσόδων από τόκους σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, κέρδη προ φόρων 2,8 εκατ. ευρώ και μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 5,6% σε ετήσια βάση.

Επίσης αύξηση των προβλέψεων για πιστωτικούς κινδύνους κατά 13,3% σε ετήσια βάση παρά τη μείωση του δείκτη καθυστερήσεων δανείων >90 ημερών στο 24,6% το α’ τρίμηνο 2014, αντί του 26,6% της 31.12.2013.

Ο δείκτης κάλυψης δανείων σε καθυστέρηση ανήλθε στο 49,2% το α’ τρίμηνο 2014 έναντι 43,5% στο τέλος του 2013.

Η Attica Bank ανακοίνωσε ακόμη:

• Αύξηση καθαρής θέσης +5,5% σε ετήσια βάση.

• Αύξηση χορηγήσεων (προ προβλέψεων) +3,6% σε ετήσια βάση.

• Δείκτης βασικών ιδίων κεφαλαίων (Tier I) 11,8% από 11,4% στο τέλος του 2013.

• Συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας 11,8%.

Η διοίκηση της τράπεζας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Η Attica Bank, μετά την επίτευξη του στόχου της κάλυψης των κεφαλαιακών της αναγκών και της πλήρους ανακεφαλαιοποίησής της από ιδιωτικά κεφάλαια που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2013, έχει ήδη υποβάλει σχέδιο κάλυψης των νέων κεφαλαιακών αναγκών που προέκυψαν από τα αποτελέσματα της επικαιροποιημένης άσκησης της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία δημοσιεύτηκε το Α ́τρίμηνο του 2014. Τα αποτελέσματα και τα μεγέθη του Α’ τριμήνου 2014 της Attica Bank αποτυπώνουν τα θετικά αποτελέσματα των κινήσεων εσωτερικής αναδιοργάνωσης, πιστοποιούν την ορθότητα των εκτιμήσεων που είχαν διατυπωθεί βάσει του επιχειρηματικού σχεδιασμού της Τράπεζας και επιβεβαιώνουν τη δυνατότητα της Attica Bank, με τη στήριξη και του βασικού μετόχου ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕ∆Ε να διατηρήσει την αυτόνομη πορεία της”.

“Ο Όμιλος της Attica Bank πέτυχε κατά το Α ́ τρίμηνο του 2014 να επανέλθει σε τροχιά οργανικής κερδοφορίας και δημιουργίας εσωτερικού κεφαλαίου. Τα κέρδη προ προβλέψεων για τον Όμιλο διαμορφώθηκαν σε 21 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 10 εκ. ευρώ κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, γεγονός που πιστοποιεί τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του Ομίλου. Αντίστοιχα θετικά ήταν και τα αποτελέσματα μετά από προβλέψεις και φόρους. Σημαντικό επίσης στοιχείο ήταν η βελτίωση όλων των πηγών εσόδων του Ομίλου, η οποία σε συνδυασμό με τον περαιτέρω περιορισμό του λειτουργικού κόστους, θα οδηγήσει τον Όμιλο στη δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου ως απαραίτητη προϋπόθεση βιώσιμης ανάπτυξης και διατήρησης της αυτονομίας του”, επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ακόμη:

Έναρξη διαδικασίας ΑΜΚ από την Attica Bank