Eπίθεση Focus σε Τσίπρα: Η κυβέρνηση του διορίζει φίλους και συγγενείς

Eπίθεση Focus σε Τσίπρα: Η κυβέρνηση του διορίζει φίλους και συγγενείς

«Παρά τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού, ένα χρόνο μετά δεν έχει αλλάξει τίποτα».

Με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό άρθρο υπό τον τίτλο: «Για φίλους και συγγενείς» το περιοδικό Focus εξαπολύει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. Tο άρθρο αναφέρεται με λεπτομέρειες στους διορισμούς συγγενών πολιτικών προσώπων στους οποίους έχει προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση. Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, αν και ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί το τέλος του νεποτισμού και της διαφθοράς κάνοντας λόγο για το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, ένα χρόνο μετά στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα.

«Ένα πράγμα όμως ανθίζει, ο νεποτισμός, η διασφάλιση επικερδών θέσεων για συγγενείς και έμπιστους», τονίζει το περιοδικό, το οποίο προχωρά σε λεπτομέρειες και αναφέρεται ονομαστικά σε όλους τους συγγενείς των πολιτικών προσώπων που έχουν διοριστεί μέχρι στιγμής.
Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρεται στον Γιώργο Τσίπρα, ξάδερφο του ίδιου του πρωθυπουργού που έγινε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εξωτερικών, μέχρι τα ανίψια της Σίας Αναγνωστοπούλου, την Ελισάβετ Σίσκου που «συμβουλεύει τον υπουργό Δικαιοσύνης ενώ προηγουμένως εργαζόταν σε καφέ», και τον αδερφό της Στέφανο που «έχει θέση διοικητικού υπαλλήλου στο υπουργείο της θείας».

Το γερμανικό περιοδικό συνεχίζει με την λίστα των διορισμών συγγενών από την ελληνική κυβέρνηση και αναφέρεται στους διορισμούς των Γιάννη Μπενίση, του Παναγιώτη Δούρου, της Ιφιγένειας Καμτσίδου και αρκετών άλλων συγγενών πολιτικών προσώπων.

Επιπλέον, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα πρόσωπα του Γιώργου Σταθάκη και του Αλέκου Φλαμπουράρη τονίζοντας ότι «πλεονεκτήματα απολαμβάνουν οι ηθικά τόσο άμεμπτοι σύντροφοι και στο προβλεπόμενο πόθεν έσχες των εισοδημάτων τους».

«Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν ξέχασε και τους αρωγούς της στον προεκλογικό αγώνα: οι απολυμένες από τους προκατόχους της καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών παρουσιάζονταν μέσα από τις καθημερινές διαδηλώσεις τους ως θύματα μια απάνθρωπης πολιτικής περικοπών. Μετά τις εκλογές επαναπροσλήφθηκαν άμεσα. Πολλές από αυτές έχουν πάρει στο μεταξύ προαγωγή και έχουν γίνει διοικητικοί υπάλληλοι σε δικαστικές υπηρεσίες», γράφει το Focus.