Επίθεση Μέρκελ σε Ρωσία-Κίνα, με φόντο τη Συρία

Επίθεση Μέρκελ σε Ρωσία-Κίνα, με φόντο τη Συρία

Ενοχλημένη η Γερμανίδα Καγκελάριος από τη στάση των δύο χωρών στο ΣΑ του ΟΗΕ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ξεσπάθωσε σε συνέντευξή της κατά της Ρωσίας και της Κίνας αναφορικά με τη στάση που τηρούν στη συριακή κρίση, προσάπτοντάς τους ότι αποδυναμώνουν την εξουσία του ΟΗΕ.

«Είναι πολύ λυπηρό που η Ρωσία κι η Κίνα αρνούνται από καιρού να υπάρξει μία κοινή στάση απέναντι στη συριακή σύρραξη. Αυτό αποδυναμώνει σημαντικά τον ρόλο που έχει ο ΟΗΕ σήμερα», δήλωσε η καγκελάριος στη συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα Άουγκσμπουργκερ Αλγκεμάινε.

Διαβάστε ακόμη: Ποιοι είναι οι σύμμαχοι της Συρίας;

Η Μέρκελ επανέλαβε από τις ίδιες στήλες πως η χρήση χημικών όπλων στη Συρία «έχει σπάσει ένα ταμπού» και πως «δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες», αποκλείοντας παράλληλα και κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μίας γερμανικής συμμετοχής σε πιθανή ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

«Η Γερμανία δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μία στρατιωτική επέμβαση παρά μόνον εάν υπάρχει εξουσιοδότηση του ΟΗΕ. Κατά συνέπειαν, το θέμα μίας συμμετοχής του «Μπούντεσβερ» (στρατού) δεν τίθεται επί του παρόντος», επεσήμανε η καγκελάριος, η οποία στις 22 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί ενώπιον των ψηφοφόρων, οι οποίοι θα κρίνουν στις κάλπες εάν θα ανανεώσει την τρίτη της συνεχόμενη κυβερνητική θητεία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για τη Μέση Ανατολή εδώ