Επίθεση της Microsoft κατά της Google – «Ψευδείς» οι ισχυρισμοί για τις μηχανές αναζήτησης

Επίθεση της Microsoft κατά της Google – «Ψευδείς» οι ισχυρισμοί για τις μηχανές αναζήτησης
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Η αλλαγή των προεπιλογών σήμερα είναι πιο εύκολη στα Windows και πιο δύσκολη στα κινητά» τόνισε ο Ναντέλα.

Με βολές κατά της Google τοποθετήθηκε ο CEO της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, καταθέτοντας τη Δευτέρα στη δίκη που αντιμετωπίζει η θυγατρική της Alphabet στις ΗΠΑ για τον ρόλο της στις διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Microsoft, είχε προσπαθήσει να κάνει τη μηχανή αναζήτησης Bing της την προεπιλεγμένη επιλογή στα iPhone της Apple, αλλά απορρίφθηκε.

Παράλληλα, ο Ναντέλα αντέκρουσε το επιχείρημα της Google, ότι είναι εύκολο να αλλάξουν οι προεπιλογές στις συσκευές, ως «ψεύτικο».

«Η αλλαγή των προεπιλογών σήμερα είναι πιο εύκολη στα Windows και πιο δύσκολη στα κινητά» τόνισε ο Ναντέλα.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζει πως η Google, η οποία αξίζει πάνω από 1 τρισ. δολάρια με περίπου 90% της αγοράς αναζήτησης, κατέβαλε παράνομα 10 δισε. δολάρια ετησίως σε κατασκευαστές smartphone όπως η Apple και παρόχους όπως η AT&T και άλλοι, για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στις συσκευές τους. Η βαρύνουσα επιρροή στην αγορά των μηχανών αναζήτησης καθιστά την Google ένα βαρύ «χαρτί» στην προσοδοφόρα διαφημιστική αγορά, ενισχύοντας τα κέρδη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Google προσπαθεί να αποδείξει ότι η ποιότητα των προϊόντων της είναι ο λόγος της επιτυχίας της και όχι η παράνομη συμπεριφορά της.

Το ιστορικό της «κόντρας»

Ο Ναντέλα έγινε CEO της Microsoft το 2014, πολύ καιρό αφότου η εταιρεία των Windows είχε αντιμετωπίσει τη δική της αντιμονοπωλιακή αγωγή από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Αυτή η δίκη, η οποία ξεκίνησε το 1998 και κατέληξε σε διακανονισμό το 2001, ανάγκασε τη Microsoft να τερματίσει ορισμένες επιχειρηματικές πρακτικές και άνοιξε την πόρτα σε εταιρείες όπως η Google. αθώς η Google, η οποία ιδρύθηκε το 1998, έγινε η κορυφαία μηχανή αναζήτησης στον κλάδο, οι δύο εταιρείες έγιναν άσπονδοι αντίπαλοι. Και οι δύο διαθέτουν προγράμματα περιήγησης, μηχανές αναζήτησης, υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πλήθος άλλων επικαλύψεων.

Πρόσφατα έγιναν αντίπαλοι στην τεχνητή νοημοσύνη, με τη Microsoft να επενδύει σημαντικά στην OpenAI του ChatGPT και τη Google να κατασκευάζει το chatbot με την ονομασία Bard AI, μεταξύ άλλων επενδύσεων στο χώρο της AI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com