Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Άνοιξε και πάλι ο εναέριος χώρος Ιορδανίας και Ιράκ

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Άνοιξε και πάλι ο εναέριος χώρος Ιορδανίας και Ιράκ
Smoke billows following an Israeli air strike on the outskirts of the village of el-Habbariyeh in the southern Lebanese Hasbaya district on the border with Israel on March 10, 2024, amid increasing cross-border tensions between Lebanon's Hezbollah and Israel as fighting continues with Hamas militants in the Gaza Strip. (Photo by Rabih DAHER / AFP) Photo: AFP
Το άνοιγμα του εναέριου χώρου της έγινε περισσότερες από τρεις ώρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Η Ιορδανία και το Ιράκ άνοιξαν ξανά τον εναέριο χώρο τους την Κυριακή, αφού τον έκλεισαν αργά το Σάββατο, καθώς το Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά του Ισραήλ.

Η κρατική τηλεόραση της Ιορδανίας ανέφερε ότι η χώρα επανέλαβε την εναέρια κυκλοφορία, επικαλούμενη τις αεροπορικές αρχές. Το άνοιγμα του εναέριου χώρου της έγινε περισσότερες από τρεις ώρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Η αεροπορική αρχή του Ιράκ δήλωσε ότι οι κίνδυνοι ασφαλείας έχουν πλέον ξεπεραστεί.

Το Reuters υπενθυμίζει πως το Ιράν εκτόξευσε εκρηκτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και εκτόξευσε πυραύλους κατά του Ισραήλ αργά το Σάββατο στην πρώτη του άμεση επίθεση σε ισραηλινό έδαφος, ένα χτύπημα αντιποίνων που αύξησε την απειλή μιας ευρύτερης περιφερειακής σύγκρουσης.

Η Ιορδανία, η οποία βρίσκεται μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, είχε προετοιμάσει την αεράμυνα για να αναχαιτίσει οποιοδήποτε μη επανδρωμένο αεροσκάφος ή πύραυλο που θα παραβίαζε το έδαφός της, δήλωσαν δύο περιφερειακές πηγές ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com