Επιβεβαιώθηκε: Αυθεντικό έργο του Κλιμτ ο πίνακας που ήταν κρυμμένος σε τρύπα

Επιβεβαιώθηκε: Αυθεντικό έργο του Κλιμτ ο πίνακας που ήταν κρυμμένος σε τρύπα
Οι αρχικές εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν. Ο πίνακας που βρέθηκε τυχαία, τον Δεκέμβριο, κρυμμένος σε μια τρύπα, είναι ένα αυθεντικό έργο του διάσημου ζωγράφου Γκούσταφ Κλιμτ.

«Με μεγάλη συγκίνηση μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι ο πίνακας που βρέθηκε είναι αυθεντικός», δήλωσε η εισαγγελέας Ορνέλια Τσίκα, που είχε αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης. Τον περασμένο Δεκέμβριο, ένας εργάτης βρήκε τυχαία τον πίνακα, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ καθάριζε τον εξωτερικό τοίχο της γκαλερί Ricci Oddi, στην Πιατσέντζα της Ιταλίας. Συγκεκριμένα, ενώ καθάριζε έναν κισσό, εντόπισε ένα μεταλλικό πλαίσιο. Μόλις το άνοιξε, μέσα στην τρύπα βρήκε μια τσάντα με τον πίνακα.

Πρόκειται για το «Πορτρέτο Κυρίας», έναν πίνακα μεγέθους 55Χ65 εκατοστών, που φιλοτέχνησε ο Κλιμτ το 1916-17. Τον Φεβρουάριο του 1997, ενώ στην γκαλερί γίνονταν προετοιμασίες για ειδική έκθεση στην οποία θα παρουσιαζόταν ο πίνακας, κάποιοι τον έκλεψαν. Μάλιστα, τότε οι δράστες είχαν ρίξει την κορνίζα από την οροφή, επιχειρώντας να δείξουν ότι η διάρρηξη είχε γίνει από τον φεγγίτη, αν και από αυτόν- λόγω μεγέθους- δεν μπορούσε να περάσει ο πίνακας.

Φωτογραφία: YouTube