Επόμενο βήμα η Συνταγματική αναθεώρηση

Επόμενο βήμα η Συνταγματική αναθεώρηση

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρωθυπουργό να θέτει τους άξονες που θα κινηθεί η κυβέρνηση.

Αποτιμώντας την ψήφιση του εκλογικού νόμου, αλλά και αναλύοντας τις προτάσεις της κυβέρνησης για την Συνταγματική αναθεώρηση ολοκληρώθηκε η τρίωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία του πρωθυπουργού, του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Η έναρξη του διαλόγου με την κοινωνία και τα κόμματα, που έχει ορίζοντα την άνοιξη του 2017, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα ήταν καλό και από την πλευρά των δυο μελών των “53+” που παρευρέθηκαν στη συζήτηση, πάρα τις όποιες διαφωνίες έχουν καταγραφεί.

“Τώρα ξεκινάει ο διάλογος, το θέμα της αναθεώρησης είναι πολυεπίπεδο” τόνιζε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας στο NEWS 247 δίνοντας μεγάλη έμφαση στα ερωτήματα που θα θέσει ο πρωθυπουργός την Δευτέρα και αναμένεται να τεθούν στον δημόσιο διάλογο τόσο με την μορφή εκδηλώσεων σε δήμους και περιφέρειες όσο και μέσου του διαδικτύου.

Σε σχέση με τον εκλογικό νόμο τονίστηκε ότι η ψήφιση της απλής αναλογικής αποτελεί ηθική και πολιτική νίκη.

Πηγή: news247.gr