Έρχεται το ΕΣΠΑ των ανέργων

Έρχεται το ΕΣΠΑ των ανέργων

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης προαναγγέλλει νέο ΕΣΠΑ με κοινωνικό χαρακτήρα.

Συνέντευξη στο Τύπο της Κυριακής έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, προαναγγέλλοντας ότι έρχεται νέο ΕΣΠΑ με κοινωνικό χαρακτήρα. «Το νέο ΕΣΠΑ θα δίνει μεγάλη έμφαση σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα καθώς έχουμε μια πρωτοφανή ανεργία μπροστά μας με γνώμονα όχι τους διαχειριστές των προγραμμάτων αλλά τους δικαιούχους, τους νέους ανέργους» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας: «Η τελευταία δύσκολη χρονιά θα είναι η φετινή. Η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει. Ξεκίνησε να υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, ο τουρισμός φέτος ξεπέρασε κάθε ρεκόρ. Χωρίς να εξωραΐζω την εικόνα, πιστεύω πως αν συνεχίσουμε την προσπάθεια με την ίδια αποφασιστικότητα, θα αφήσουμε πίσω μας οριστικά τα δύσκολα και από την επόμενη χρονιά θα περάσουμε στην ανάπτυξη».

Σε ό,τι αφορά την πορεία απορρόφησης πόρων του ΕΣΠΑ για το 2007-2013, ο υπουργός επεσήμανε πως μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει επιτευχθεί ο στόχος του 2013, να απορροφηθεί δηλαδή, το σύνολο των 3,890 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Χατζηδάκης: «Τον Νοέμβριο στο τραπέζι οι πλειστηριασμοί»

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Βλάχος